Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

torsdag 30 september 2010

Nu har jag smycket kul igen

Hej på er alla goa! Otroligt, sol och blå himmel igen! Det här är helt underbart! Sista dagen i september, 1/3 av hösten har gott och jag bara hoppas att det här vädret fortsätter!
På förmiddagen var jag på mammografin på USÖ och efter det hade jag tänkt att ta en ordentligt runda på loppisar och inredninfsaffärer. Efter jag hade varit på två loppisar och på en inredningsaffär så kände jag mig jätte trött och ville bara åka hem. Mina muskler blev lite "misshandlade" på mammografin och sen har jag ju lekt med Anabelle några dagar och hostan, så min kropp har fått lite stryk :)
Men men, till nått helt annat. Igår kväll och idag har jag fortsatt min lilla kurs på smyckestillverkningen och det blev några smycken utanför den också.
Jag fick lära mig att göra ett lås till ihålig gummilänk och öronkrokar. Så det blev ett par örhängen med mörkgråa pärlor.Sen lekte jag lite med fantasin och gjorde ett par olika former som halssmycke. Det finns ju hur mycket som helst olika varianter som man kan göra.Den där lilla hjärtan var bara en liten experiment hur den skulle bli. Och till blomman ville jag göra alla blad olika stora och där mitten är liten pärla. Och nu har jag använd till alla smycken lite tjockare metalltråd.Den här hjärtan med ängeln på är inte med i kursen heller men jag hade en model att titta efter.

En till utanför kursen. Ängeln! Marika med bloggen Mitas hantverksblogg Shabby Chic och Smycken har gjort sin variant om den, "Sprallig ängel" och Anneli med bloggen andelinnshandverk har sin Skyddängel. Jag vet inte vad min ska heta men jag tycker att den blev ganska söt.

Sen ville jag utmana lite mig själv och prova göra en ring till! Förra gången hade jag ju liten lista med olika ord när jag gjorde de men jag måste säga att det gick lite lättare den här gången. En ring blev det och jag vet inte varför men när jag titta på den så tänker ja på liljekonvalj.

Så några smycken blev det igen, roligt och man kan ju bara bli bättre med övningen.
Ungefär 60% av kursen har jag avklarat nu.

Jag har igen fått så många fina kommentarer! Jag är så glad! Ni är bara så gulliga! TACK! Nu har jag igen så många saker som jag skulle vilja göra samtidigt men om jag bara får nån ordning i huvudet så allt går bra igen!

Har nu alla så fin torsdagkväll, oj, fredag imorn...igen! Vart dagarna går?! Men har det bra nu!

Kramizar Sirpa

onsdag 29 september 2010

Himmelriket

Hej alla rara! Vilken härlig dag vi har!
Tack så mycket för alla fina råd om mina blommor! Nu känner jag mig lite klokare :)

Jag har mått lite så där på de senaste dagarna, hosta och så men imorse tänke jag att nu får det räcka! Så jag tog min rullator (Anabelle i vagnen) och en härlig bromenad upp till stan. Jag kännde där ute att jag är i himmelriket och kunde inte känna mig mer levande! Blå himmel, sol och alla fina färger! Äppelträden på garngården har så fina röda äpplen och andra träden har på bladen alla möjliga färger från gult till rött.Luften var så fräsch och kylig men ändå samtidigt lite varm, så skönt! Om ni klickar på den vänstra bilden så kan ni se en liten vit pricka ungefär mitt i bilden, det är månen! Mitt på dagen på den blåa himlen! Jag hade kommit nästan upp till stan och såg en röd vägg! Husets hel vägg var totalt täckt av röda blad! Den var ganska häftig!Jag var inte den enda som var ute i det fina vädret. Det var jätte mycket folk på stan. Först gick jag till Idé & Hobby jag köpte lite små saker och ett verktyg. Jag var tvungen att ta bara det som jag behövde och gå ut snabbt för den där affären är också lite "farlig" för mig :). Jag hade tänkt hälsa på Lisa på Else´s Bod men hon var inte där idag. Jag gick istället då till en loppisaffär och hittade där nånting till mitt kök som ska få nu en rejäl behandling!
På hemvägen plockade jag lite blad och bär med mig. Hemma dekorerade jag ett ljus och gjorde en höstligbricka.

Jag köpte en lite sak att jag kan göra klart det vad jag syr och jag hoppas att det blir lite mer smyckes tillverkning senare idag.

Nu tror jag att jag får plocka lite här hemma och laga mat och sen kan jag pyssla lite!
Vad har ni haft för roligheter för er idag?

Önskar alla en härlig onsdag!

Kramizar Sirpa

tisdag 28 september 2010

Inne i det gröna

Hej på er alla!
Jag är så glad! Naturen är jätte snäll mot oss, blå himmel och sol två dagar i rad, skönt!
Och ni är alla så snälla och har lämnat så gulliga kommentarer om mina smycken, TACK !
Igår satt jag vid symaskinen ganska så sent, halv tolv tror jag det var när jag slutade. Det blir två delar, en är färdig men den andra inte så ni får väl se de sen när de båda är klara.
Idag ska vi inne i djungel. Det är så här att jag har blommor men jag har inte "gröna fingrar". Jag beundrar folk som har fina trädgårdar och mycket fina blommor hemma, de som kan mycket om blommorna. Jag kan knapp komma ihåg vattna de ibland :/

Men det är bra att jag har en "kompis" hemma som säger till mig när det är dags att få lite att dricka! Min Hibiskus hänger sina blad och då springer jag. Nu behöver jag fråga nått. Hoppas nån har svaret! Min Hibiskus är närmare 15 år gammal och den har aldrig blommat! Den gör hela tiden nya blad men som ni ser så ser den lite konstig ut, eller? Varför blommar den inte? Den fick ny jord i våras. (Den röda blomman har jag lånat från nätet. Min skulle kunna se ut så!).Sen har jag en stor......? Där är är just problemet, jag vet inte vad den heter! Vad är det här för blomma? Den trivs där vart den står, gör mycket nya blad och blir bara högre och högre. Den är också närmare 15 år gammal.Jag köpte en fin miniros i somras men den dog totalt när jag var i Finland. Gillade inte tydligen vattningen som den fick under den tiden. Jag klippte bort allt, kvar var bara tre torra pinnar som kom upp från jorden. Jag vet inte varför jag kastade inte bort den, jag ställde den till balkongen och glömde bort den. När jag tittade till den så hadde den börjat växa igen där ute! Finns det nån chans att den ska blomma igen? Vänster ser ni hur fin den var i somras och i höger hur den ser ut idag.Pelargonier! De är ju fina! Och jag har sett här i bland andras bloggar så fina och stora pelargonier! När jag var barn så hade vi alltid röda pelargonier på balkongen. Min mamma älskade de! Jag har en minne vad min mamma gjorde med alla sina pelargoner på vintertiden. Hon kapade av alla totalt, ställde de i övreskåpen i köket och lätt de bara står där i mörket hela vintern. Sen tidigt på våren tog hon fram de, vattnade och vips, de började växa igen och var jätte fina på sommaren! Gör man så? Vänster min pelargonia i somras och höger hur den ser ut nu. Den gör helatiden nya blad. Hur ska jag förvara den över vintern?


Jag har många andra blommor också hemma och de ser ganska så bra och levande ut. Jag älskar ju blommor men ja är lite dålig att sköta de. Om jag köper nya blommor så fråga jag alltid efter nått som överlever vad som helst :) Blomsterlandet ligger ju jätte nära mig och det är en affär vart jag gillar att gå rund men oftast man kan inte komma ut därifrån tomhänd så jag har börjat göra så att när jag ta en promenad förbi den så går jag på anda sidan gatan och tittar inte ens på det hållet!
Jag har tre favorit blommor rosor, specielt vita rosor, liljekonvalj och syren.
Vad är din?

Jag provar hinna titta in till er senare idag men änså länge vill jag önska alla en trevlig tisdag!

Kramizar Sirpa

måndag 27 september 2010

Smycket kul

God morgon alla rara!
Tack så jätte mycket för alla snälla komentarer i förra innlägget! Ni är så gulliga!
Jaha, ny vecka igen, sista veckan i september. Är det nån annan som tycker att dagarna bara flyger i väg?
Kommer ni ihåg den här söta lilla lådan som Leyla köpte till mig från sin semesterresa?

Den har blivit ett smyckeskrin för mina smycken som jag har gjort själv.

Ja, det är så här att jag vann en webbkurs för smyckedesing för ett bra tag sen hos Marika med bloggen Mitas Hantverksblogg Shabby Chic och Smycken. P.g.a olika anledningar har jag inte kommit i gång med detta förrän nu och jag är väldigt glad att jag har gjort det! Att lära sig göra smycken är väldigt roligt!

Först fick jag göra en berlock som passar till mycket, t. ex som halsband, mobilsmycke eller till nycklar.
Olika blommor och former som hals-smycke och örhängen. Den med lila pärlor är mycket finare i verkligheten när den hänger. Oj det är väl en liten böjning där också, vups!
Sen blev det lite svårare, tycker jag allafall. Att göra ringar - roligt, men jag tror jag släppte ut några ord som jag brukar inte använda normalt :/ Två blev det till allafall. Den med pärlan blev ganska populär här hemma igår när Leyla hadde sina tjejkompisar här.Jag fick lära mig också göra olika hjärtan som hals-smycken. Och de passar bra med örhängen och ringen som jag har gjort med pärlor från samma serie.

Alla smycken utom ringarna har jag gjort av ganska tun metalltråd för att bara känna efter hur det känns att göra de. Senare ska jag göra alla igen med graftigare tråd att de ska blir lite mer hållbara. Hals-smycerna man kan ju festa på olika kedjor.
Det här har varit kul och mer smycken blir det! Så en gång till Mita, ett sort TACK till dig!

Annars har halgen varit lung, inte hänt så mycket. Hostan sitter kvar, Leyla är 99% frisk och är i skolan så jag håller hus här med Anabelle.
Nu när mitt sovrum blev klar så har jag tagit en liten paus från inredningen och pysslar lite mer med mindre saker b la smycken.

Hoppas alla har fått en bra start på veckan! Och jag vill önska en fin måndag!

Kramizar Sirpa

söndag 26 september 2010

Safir Bröllopsdag

Dagens inlägg tillägnar jag till mina föräldrar!
Om min mamma hade levt forfarande då hade de firat idag...

26.9.1965

Safir Bröllopsdag
45år

De gifte sig i Hertonäs kyrkan i Helsingfors.

Till bröllopsvals hade de "Kulkurin valssi".
Unga och fina! Min mamma var 19år och pappa var 20år.

Den där vita spetsen på bilderna är min mammas brudslöja och pärldiademen tillhör till den.
Och jag fick vara med i den där festen, gunga med valsens takter. Jag var kanske inte så medveten om dansandett men jag dök upp till världen ungerfär ett halv år senare.
Så länge jag kan komma ihåg så köpte min pappa allltid blommor till min mamma på bröllopsdagarna. Min mamma älskade blommor! Och jag minns när min mamma berättade till mig hur hon blev upprört när min pappa överlämnade henne brudbuketten. Blommornas stjälkar var kapade, kvar var bara en liten bit av de så att hon kunde hålla i de men hon tyckte att de hade förstört blommorna.

Jag önskar alla en skön söndag!

Kramizar Sirpa

lördag 25 september 2010

AWARD x 2

Hej alla goa bloggisar!
Idag har jag tre saker att vara specielt glad över!
De två första är att jag har fått två likadana AWARDER! En från
Lillemor med bloggen I stan och på landet
och den andra från
Britt med bloggen Freshgarden.
Tack tjejer! Jag blev jätte glad!
Gå gärna in till tjejernas fina bloggar!
I Awarden ingick att man ska berätta tre saker som ligger nära hjärtat, visa en favoritbild och ge Awarden vidare till fem bloggar.

1) Så klart alla mina tre tjejer, min familj
2) Mina vänner och jag är mycket glad över de nya vännerna som jag har fått via bloggandet
3) Mitt pysslande, att kunna skapa saker

Bilden är från februari 2009. Där är vi alla fyra! Vi hade en myskväll! Det händer inte ofta att vi alla är på samma bild så den här bilden betyder mycket för mig!

Det är inte lätt att välja till vem man ska skicka vidare Awarden alla är ju så fina men den här gången blev det

Pia - Atelje Skogslyckan

Mio - Bare Mio

Annica - Home No.1

Anki - Landlige Hjem

Marika - Mitas Hantverksblogg Shappy Chic och Smycken

Den tredje saken, varför jag är så gjad, är att min besöksräknare klickade 1000 besökare igårkväll! Alltså jag startare min besöksräknare 2.9.2010 alltså 23 dagar sen och jag har nu över tusen besökare! I mina vildaste tankar hade jag aldrig kunnat tro att det blir så många! Så ett stort TACK för er alla som har besökt min blogg! Jag är SÅ glad!!!

Ska man fira? ;)

Har alla nu en riktigt skön lördag!

Kramizar Sirpa

fredag 24 september 2010

Mellan 1 -2 finns experimentet /KLAR!

Oj, fredag igen! Jag är glad men jag mår inte bra. Hostar, små feber och jag har inte sovit på de sista tre nätterna. Men det blir inte bättre att klaga så strunt i det!
Kära herrskap!
Mitt pågående projekt "Mitt sovrum" ÄR KLAR!
Men först mitt experiment. En liten sån men ändå! Jag ville prova göra från helt vanlig kopieringspapper en "gammal" dokument. Jag har tidigare behandlat papper med te men jag fick ett tips att göra det med kaffe istället. Jag skrynklade, blötte, torkade och strök papret. Sen skrev jag med datan och nu måste jag säga att ni som kan franska LÄS INTE texten på dokumenten för ni kan få andnings svårigheter efter skrattattacken och det är ju inte bra! Jag skrev helt enkelt bara strunt på finska och googleöversatte det på franska och ni vet ju hur galet det kan bli :) Sen printtade jag ut det. Och det var viktigt att stryka papret att det ska inte fastna i skrivaren. Här är slutresultatet! Jag är lite ledsen för på bilden syns inte ordetligt hur papret ser ut i verkligheten men jag tycker den ser ut "gammal".

Jag har fått mitt dröm sovrum! Det tog ungerfär ett halv år att förverkliga det! Planeringen började slutet av mars i år.
Under Dream är Leyla som liten.

Jag tyckte så mycket om mitt första "gammal"dokument att den fick plats i en ram, som jag hittade på loppis och slarvmålade vitt. I den andra ramen är notpapret från Home No.1.Jag fick mitt rum ser ut ungerfär som jag ville. Mycket saker, mycket att titta på och jag är säker att det bli mer! Nån annan kan tycka att det är stökigt men jag gillar det!

Jag har redan en plan vad det blir ovanpå Dream!

Så det här var sista biten i mitt sovrumsprojektet! På ett sett känns det skönt, nu kan jag börja planera ordentligt köket och hallen.

Leyla är inte frisk heller. Hon orkade inte vara i skolan hela dan igår. Så vi är båda lite hängiga. Anabelle är här med oss och hon mår bra! Hon har varit bland det här virukset sen Sanna blev sjuk och som tur har inte hon drabbats av det!
Här är det inga speciella helgplaner, kanske loppis imorn!
Vad har ni för helgplaner?

Önskar alla en mysig fredag!

Kramizar Sirpa