Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

tisdag 12 oktober 2010

Living room

Hejsan svejsan! Tack för alla snälla kommentarer om att jag skulle behöva ta det lite lugnare. Ja, idag har jag själv också fattat att jag måste stanna hemma och bara vila eller göra nåt i lugn och ro. Jag har en hel del små pyssel som väntar halv färdigt på att jag skulle göra klart dem, måla, hamra, leka lite med kaffe osv.
Nu har jag råkat ut för det där, "bråket" med blogger. Lite problem att överföra bilder men det gick till slut!
Jag har tänkt att presentera mitt vardagsrum för er idag, eller lite av det allafall, för det är en helt annan stil än i mitt sovrum. Jag började göra om i mitt vardagsrum i våras och det har också tagit en bra stund att få det som jag ville. Det är dock fortfarande inte klart. Jag gick bokstavligen runt här om dan med papper och penna i vardagsrummet och skrev upp allt som fattades. Vi kan säga så här att det rummet hamnade lite under mitt "sovrums fötter".
Jag har 2 stora golvkuddar och många ljus...


Mörka möbler, jag förnyade hela bokhyllesystemet efter att jag hade haft min ljusa, björkmönsrade bokhylla i 20år. Ljusamplar från Indiska...


Jag köper alltid blommor till vardagsrummet som har varma färger. Igår köpte jag de här fina Krysantemum. På den högra bilden kan ni se ett hörn av en gammal Biblia från 1903, ett släktarv från min mamma som står på en ställning.


Jag har blommor lite överallt, nästan upp till taket, den där vet jag inte vad den heter men den är mycket lätt att sköta och den har visat sig att trivas där uppe på hyllan. På högra bilden är min nya taklampa. Det var den som jag köpte här om dan och fick gå och byta för den var sönder. Jag letade efter en taklampa till vardagsrummet ganska så länge men sen hände det där igen när jag såg den där.."DET DÄR ÄR MIN LAMPA!"


Jag gjorde ett riktigt fynd när jag letade efter gardintyg till vardagsrummet. Jag hade redan mörkbruna men jag ville ha andra bakom de och jag ville ha tegelbruna. Så äntligen hittade jag från Calletex 8m tyg för 80kr! Och just den färgen som jag ville ha! Kunde inte bli bättre! På mina Ektorp soffor har jag MÅNGA kuddar, just nu 11, de ska bli 12.

Det jag fortfarande behöver till varagsrummet är 2 tavelhyllor (finns på Indiska) och tavlor, hitta tyg till en kudde som ska vara i soffan, en plattskärm till stationära datorn och sen kommer det svåraste! Jag har letat och letat efter ett litet antikt, mörkt skrivbord ungefär 100cm x 50cm, typ den där som Ikea har men gärna gammal. Nu har jag bestämt att om jag hittar inte en sån, köper jag en från Ikea när jag kan.

(Från Ikeas hemsida)
Jag vill ha det mörkt och mysigt i vardagsrummet med många ljus och kuddar. Man kan säga att det lutar lite åt det orientaliska, men ändå inte. Nu har ni sett lite av mitt vardagsrum men det finns mer!

Önskar alla en fin tisdag! Här är det i alla fall mycket SOLIGT!

Kramizar Sirpa
(Var gärna med i min utlottning)

26 kommentarer:

  1. Så varmt och ombonat du har det Sirpa!!
    Önskar dig också en härrlig dag!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Så härligt med mycket blommor, det blir så fint och levande då!!! :)

    Hoppas att du kan vila och att du får en lugn och skön dag!

    Var rädd om dig!
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Jättehärlig stil du har...Kram från Mita

    SvaraRadera
  4. Åh så fint du har det därhemma!
    Ser så ombonat och mysigt ut!
    ha en fin dag!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  5. hei sirpa! kivoja yksityiskohtia olkkaristasi!
    arvaa, olenko kateellinen tuosta sohvasta... haluaisin niiiiin sellaiset, mutta ne ovat liian isot meille :/
    täälläkin paistaa aurinko, mutta yöllä oli kauhea myrsky ja aamulla satoi rakeita. voi kun voisi hypätä talven yli...

    SvaraRadera
  6. Hej vännen
    ja de är bäst att ta de lugnt mellan varven =) så roligt att få se lite av ditt V- rum, tycker du lyckats väldigt med mysfaktorn =)
    kram pia

    SvaraRadera
  7. For et koselig rom, varmt og innbydende,
    Bordet fra Ikea var lekkert, kan ikke minnes jeg har sett det her.
    Så bra at du kan ta det med ro iblant.
    Ønsker deg en nydelig tirsdag.
    Klem fra Mio

    SvaraRadera
  8. Kul att få sig en titt in i ditt vardagsrum. Ser mysigt ut!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  9. Mysigt!
    Du, min goa gumma, skulle haft en bamsekram för att du är så härligt snäll och rar jämt.
    Stina

    SvaraRadera
  10. täällä vietetään talon 15-vuotispäiviä valkosuklaakakkua syödessä :)
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  11. Hejan!
    Du ser ut att ha det riktigt ombonat och mysigt i ditt vardagsrum.
    Ha en skön kväll, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  12. Hej vännen!
    Hoppas nu du tagit det lite lugnare idag. Fina möbler och växter du har i vardagsrummet, jag gillar också mycket blommor det blir så hemtrevligt då. Bruna möbler ger mer myskänsla och det känns ombonat. Har själv en blandning av brunt, vitt och grönt i som bas i mitt hem, de är mina favoritfärger ja och rosa och vitt också förstås.
    Idag har jag inte gjort något efter jobbet, var ute och gick en runda i det fina vädret. Skönt att komma ut efter en dag i köket. Du slår ju snart rekord i soffkuddar, själv har jag ju bara 7 stycken :-)
    Ha nu en mysig kväll i ditt mysiga rum.
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  13. Kommentaren försvann! Uäää. Jo vad skrev jag. JA mamma ska dricka mycket och vila hehe. Sipuli maitoa klarar jag inte. Mamma kom med sånt där pulver man har i kokande vatten, köps från Finland. Vet du var jag menar? vill också pyssla. Du har ett fin hem vännen. Jag har ont i halsen och låter som jag hamnat i målbrottet. Josefin sa idag när jag hämtade henne: du låter konstigt mamma. Hihi. Här är det väl också lugnt. Har tvättat golv i kök och hall och producerat kort som är beställda. Ha en fin kväll kram söta vän

    SvaraRadera
  14. Tack vännen. Beställning är det. =). Ja det är ju så att kroppen inte vill det huvudet vill. Hahha inte så farlig röst va? TACK för ett ur trevligt samtal via telefon =). Känns som om vi känt varandra hur länge som helst. Stor kram hörs vidare

    SvaraRadera
  15. Vad mycket fint du visar.Skoj att du visar lite hur det ser ut hos dej.Du har det ju bara så fint!!!!!Önskar dej en fin kväll rara du kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  16. Åh, vad mycket fina inlägg jag missat hos dig nu när jag varit borta från bloggvärlden ett tag.....

    Visst är det mysigt med mycket kuddar o levande ljus i höstmörkret!

    Må så gott!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  17. Varför är jag inte här och hälsar på oftare..en härlig stil du har i ditt hem,,,mysiga färger som jag gillar ...tänk att jag vann igen..nu har jag haft turen med mig senaste veckorna..:0) hoppas dagen varit bra och att du har en skön kväll, kramen VIOLA

    SvaraRadera
  18. Du har ett riktigt mysigt vardagsrum, så ombonat och fint. Så fint du kombinerat färgerna, härlig färgmix på kuddarna i soffan. Det var ett fint skrivbord som Ikea hade, men du kanske har tur och hittar ett gammalt.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  19. Kul att titta in hos dig. Jättefina saker! Blomman som du inte vet vad den heter ser nästan ut som hjärtan på tråd. En favvo blomma för mig :)
    Kram

    SvaraRadera
  20. Du grejar och myser till det där hemma. Kul att ha ett mål och sen komma fram till det.
    Kram
    annika

    SvaraRadera
  21. hej Sirpa!
    Ert v-rum verkar väldigt mysigt o hemtrevligt! Jag gillar faktiskt oxå lite mörka färger..har lite av den sorten i källaren *se tidigare inlägg. Här har varit uuundebart väder idag, hoppas det håller i sig för imorgon ska jag plantera kärleksört i rabatten..fick några plantor av mamma idag :)
    Kram på dig o krya på dig!!!
    /Git

    SvaraRadera
  22. Ser varmt o ombonat ut i ditt vardagsrum! Speciellt på hösten är det skönt att ha lite mörkare färger..
    Har läst ifatt lite o förstått att du är sjuk o behöver ta det lite lugnare! Hoppas du mår bättre nu och lyssnar på din kropp!

    Önskar dig en skön vecka!
    Stor Kram!
    Iréne

    SvaraRadera
  23. Vad mysigt och hemtrevligt det ser ut!
    Härligt med en massa kuddar i soffan!
    Vad bra att du tar det lite lugnare...
    Ha en fin onsdag!
    Kram Nina

    SvaraRadera
  24. Hej Vännen! Har du missat Bra & begagnat? Det finns en nere vid Järntorget på Gamlagatan som jag aldrig hittar något vid och sen har de en större ute på Aspholmen/Nasta, bakom brandstationen och det är där jag hittar en massa skojjigheter ;o) http://www.brabegagnat.nu/orebro/orebro2.htm
    Ha en finfin dag!
    Kramis/LenaS

    SvaraRadera
  25. Ja, det är bara att klampa in.
    Kram Stina.:-)

    SvaraRadera
  26. Ja du Sirpa! Värst vad veckorna går fort!! Kul att se att du grejar för fulla muggar som vanligt!!
    Kram Lisa

    SvaraRadera