Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

tisdag 19 oktober 2010

Shopping mm med en oklok kvinna!

Tisdag! En hemsk dag, om jag tänker på vädret! Jag tänkte igår att jag skulle stanna hemma idag och göra nåt vettigt...pyssla! Sen kom jag på att jag måste ta mig till Elgiganten idag. Tio tiden ut från dörren, det var så dunkelt ute, alla lampor ljuste och det var KALT! En riktig senhöst väder. Buss upp till stan, med den andra till Marieberg, göra mitt ärende, frysa och vänta på bussen tillbaka till stan, för jag hade absolut ingenting annat att göra där just idag. Sen till Clas Ohlson att köpa spikar. Därifrån till Else´s Bod, liten pratstund med Lotta innan jag behövde gå till Leylas skola och träffa henne och lämna lite saker till henne. Sen gjorde jag nåt jätte oklokt!!! Jag tänke att jag ska ta en promenad hem! Kalt, det plåste från alla håll, det REGNADE från ALLA håll, mitt paraply flög hit o dit! Mina fötter var genom blöta, i händerna hade jag ingen känsel längre!
Första stoppen gjorde jag på Ö&B (jag behövde värma mig). Dit hade verkligen tomtarna marscherat in!

Jag hade tänkt att köpa en fotoram och en ny stekspade men det blev lite annat också. Lite pyssel grejer och en plåtburk som jag tänkte ha pepparkakor i.

Sen kunde jag inte bara gå förbi "paradiset", Blomsterlandet! De har så mycket fint där men jag kunde behärska mig och köpte bara en blomma och en lertalrik.



Imorse innan jag gick ut så gjorde jag ett experiment. Alla vet ju hur bäckliga är torkade rosor. Man bara noddar lite och alla blad faller. Jag tänkte, vad händer om jag skulle spraya de med klarlacka! Så jag gjorde det, lämnade de att torka när jag gick och när jag kom tillbaka så märkte jag att rosorna var helt okej. Nu kan jag skaka de och ta de ganska så ordetligt och de går inte sönder. Det experimentet funkade! Lägger man ihop de två bilderna här under så blir det nåt till mitt sovrum.



Nu sitter jag på soffan och tittar ut från fönstret...solen skiner! Vilken tur jag har!
Jag vill tacka alla för gulliga kommentarer och jag hoppas att jag hinner titta in till er idag men om jag gör inte det så betyder det bara att jag är så inne i mitt pysskandet eller att jag har slocknad på soffan!

Önskar alla en trevlig tisdagkväll!

Kramizar Sirpa
(Var gärna med i min utlottning)

18 kommentarer:

  1. Vilken attans otur med vädret du hade, men vilka fina grejer du hade med hem. Då är det bara att sätta igång med pysslandet. Blev lite sugen när jag såg att julsakerna är framme.....tidigt, jag vet, men......
    Ser framemot vad det blir till sovrummet!
    KRam

    SvaraRadera
  2. Du är allt en riktig äkta pysselfia! Åka runt i sånt väder. Hoppas att du har tinat upp nu och pysslar för fullt. Vi ska ta en promenad i blåsten istället för ett gympapass...måste köpa nytt träningskort först. Så kul med ditt tema i vänthallen!
    Kram
    annika

    SvaraRadera
  3. Uhhh vilket väder att ge sig ut i men du fick iaf med dig lite pysselgodis med hem.
    Ha en skön kväll, kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  4. Hej Sirpa! Du har en liten "present" att hämta hos mig! ;)kram.

    http://lovebeproud.blogspot.com/2010/10/your-blog-is-fabulous.html

    SvaraRadera
  5. shopping i detta väder? Här ligger jag igen, i sängen. Magen är helt väck. Var tvungen att åka från skolan idag. Å JAG HATAR det här. Jag har inte tid eller lust att vara sjuk. Hoppas du fått upp värmen kram

    SvaraRadera
  6. Hallojsan!

    ja idag har det verkligen varit ett ruskväder..men jag tycker att det är mysigt för då njuter jag lite extra när jag kommer inomhus!

    Vilket bra tips..med klarlack på rosorna..

    ha en riktigt mysig tisdagskväll i soffan!!

    kramis Sanne

    SvaraRadera
  7. Usch vilken dag du hade på många sätt men den var allt lite bra också eftersom du kom hem med en massa fina saker.
    Jag har faktiskt tjuvstartat med julpysslandet bara för att det är så roligt och jag avskyr att jobba med tidspress.
    Ha det gott

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  8. Nog har det varit regn och rusk idag..så det har varit mest soffan som gällt..behöver ju kurera mig och efter natten med Otto så är man rättså sltien..hoppas man får sova inatt,,vilet härligt pyssel du ändå kom hem med, nu sitter du väl och håller på för fullt, kramen

    SvaraRadera
  9. Usch vilket ruskväder att vara ute och promenera i. Var rädd om dig så du inte blir förkyld. Vad du pysslar och grejar och så bra att du testar olika saker, att göra papper gammalt och lacka rosor. Det är bra tips man får här hos dig=) Hallen tror jag kommer att bli jättefin när den är färdig. Gillar även ditt fina skrivbord, det ska bli kul att se helheten.

    Ha det så bra!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  10. Bra tips med rosorna,
    visst är det kul att handla något litet ibland.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Tack Sirpa! Det du har visat upp här i bloggen (av dina smycken) ÄR JU SUPERFINT ju!!!! ;)

    SvaraRadera
  12. Hej Sirpa,
    Tack för din rara hälsning. Vilken energi och uppsjö av fiffiga idéer du ständigt har - jag är full av beundran ! Vi har också haft ett riktigt ruskväder hos oss, man har absolut inte lockats till några utomhusaktiviteter. Jag kämpar vidare med alla mina målarprojekt, det artar sig, men tar alltid mycket längre tid än man tror.
    Ha det så bra och varma kramar/Marita

    SvaraRadera
  13. Härligt smått pysselmaterial :) Får se vad det blir av det... :)

    SvaraRadera
  14. Det brukar ALLTID bli något mer än vad man tänkt sig! Fina saker du har köpt! KRAM!

    SvaraRadera
  15. Ja vilken dag du haft... promenad i ruskvädret, förstår att du var tvungen att gå in på Ö&B och värma dig! ;)

    Hoppas att du fick en lugn och skön kväll och att du hann pyssla lite!

    Önskar dig en trivsam och fin onsdag!
    Kram Maria
    Allt gott!
    KRAM

    SvaraRadera
  16. Men vännen då, stackars frusna dig!! Fast alla fina fynd gjorde dig kanske lite glad efteråt? Nu vill jag bara åka till öb o kolla allt fint ju ;)'

    Kram Git

    SvaraRadera
  17. jag usch och fy, vad ruskigt väder det har varit. idag blåser det inte lika hårt längre, men det har regnat hela dagen. jag har inte ens varit ute och hämtat posten än, men ska ta och göra det nu. vem vet, det kan ju finnas något skoj till mig där. eller så är det bara räkningar som vanligt... suck.
    ha en bra dag i alla fall!
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  18. Fy, vilket ruskväder!
    Jaså, har Ö&B redan tagit fram tomtarna?
    Det skall bli spännandes att se vad du
    hittar på med rosorna...
    Ha en fin dag!
    Kram Nina

    SvaraRadera