Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

tisdag 14 maj 2013

Min favorit författare

Hej alla fina där ute!

Mr  Flu har ganska så ordentligt grepp på mig! Jag fick feber igår kväll och har börjat hosta också lite så vi får ser hur många dagar det här pågå!!! Börjar blir riktigt trött på det här!

 Idag har jag tänk att presentera min favorit författare för er.  Det här är en repris inlägg från 15:e September  2010 med lite uppdaterade uppgifter.

född 1 september 1906, död 8 januari 1993, var en brittisk författare av kärleksromaner och historiska romaner.
Hon hade flera pseudonymer: Jean Plaidy, Victoria Holt, Philippa Carr m.m.
Som Plaidy var Hibbert en av de mest populära brittiska författarna av historiska romaner under 1900-talet. Hon skrev över 80 historiska romaner, under denna pseudonym, böcker som seriösa historieintresserade numera ser ned på, men som bidrog till att historiska personer och händelser lyftes fram för en bredare läsarskara.
I Sverige är hon mest känd för de kärleksromaner som hon skrev under namnet Victoria Holt.


Under namnet Victoria Holt (mestadels s k gotiska romantikromaner, som utspelas sig under 1800-talet).


Jag samlar Victoria Holts böcker på finska. 32 av hennes böcker är översatt på finska och jag har lyckats att hitta hittills 31 st. Ja, det fattas bara en och då har jag alla! Den som fattas heter "Pimeän enkeli".  Jag tror jag började samla de nånstans runt 1986. Oftast hittar jag de på loppisar i Finland.
Jag har en Victoria Holts bok på Svenska "Hemlig kvinna" i pocketform.


Under namnet Philippa Carr (dagboksromaner av kvinnor från samma släkt).
Jag har sju stycken hennes böcker på det namnet på finska. Jag vet att det finns i alla fall  tre böcker till på namnet Carr översatt på finska men har inte lyckats att hitta de som heter "Kerran taas kohdataan, Musta joutsen och Valloittajan paluu".

Under namnet Jean Plaidy skrev hon också många romaner om historiska personer, men ingen av dem är översatt till svenska och jag har inte lyckats att hitta de på finska heller.

Jag gillar att läsa hennes böcker! Jag gillar romantik (obotlig:) och jag jag tycker om att läsa böcker som är skrivet i Jag-form (tex. Ikväll gick jag på stranden och plä plä plä....) 
Just nu läser jag en bok som heter "Kalliolinnan morsian" (The Bride of Pendorric". Det känns att jag har läst den här boken nu hur länge som helst...har inte haft tid att läsa:) 

Har du nån favorit författare  och vilka böcker du läser helst?

Ikväll det är väl  Eurovision Song Contest som gäller eller?

Önskar alla en skön kväll och en fin onsdag!


Kramizar Sirpa

29 kommentarer:

  1. Tack för kommentaren hos mig :-).

    Känner inte alls igen författarinnan du nämner eller någon av hennes böcker. Jag läser också en hel del och har en kategori i min blogg där jag visar vad jag läser. Det är verligen en blandad kompott.

    Finska kan jag inte läsa, för jag är född i Sverige och har inte lärt mig tillräckligt av finska språket. Kan prata skapligt, men det är allt.

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att du drabbats av flunsan! Jag har ingen speciell favoritförfattare, men gillar ungefär samma smak som du, engelska författare. Mina favoriter i mellon är Spaniens och Danmarks bidrag. Krya på dej! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  3. Hej Sirpa. Men vad tråkigt att febern har kommit nu också:( . Hoppas verkligen att du blir frisk snart. Det är så tråkigt att va sjuk. Någon bokläserska är jag inte. Jag läser just nu om Madeleine Mc Cann. Och tragiken för hennes föräldrar. Det är 6 år sedan hon försvann i Portugal. Och dom har inte hittat henne än. Kan du tänka dej så hemskt. Så det är den bok jag läser just nu. Hoppas du piggnar till snart. Kram

    SvaraRadera
  4. Nu hoppas vi att det vänder så att du blir pigg snart!

    Jag läser mest vetenskapliga böcker och artiklar, men när jag hinner älskar jag enkel och lättläst kiosklitteratur! Romantiska böcker låter toppen! :)

    Har lagt till dig i min blogglista. Hoppas att det är ok!

    KRYA-PÅ-DIG-KRAMAR från mig

    SvaraRadera
  5. Intressant! Har några böcker av Victoria Holt. var ett tag sen jag läste dem, men kommer ihåg att de var riktigt bra!
    Läser gärna deckare annars! Keplers deckare är vansinnigt spännande!
    Nu får du ta och krya på dig!!!!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  6. Ha de gott du med och kryapå! :)
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  7. Hej Sirpa! Tack för de fina orden som du lämnar inne hos mig, det gör mig så glad att läsa dina små kommentarer! Jag gillar ju också att läsa men har inte läst nått av denna kvinnan ännu. Önkar dig en fin kväll och krya på dig! Kram, Tess. <3

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Jag läser ofta svenska deckare, tycker om när jag kan uttala namnen i boken utan att fundera men just nu klämmer jag andra delen av femtio nyanser av ... rätt avkopplande måste jag säga!

    kram Inger

    SvaraRadera
  9. Hoppas du hittar den där sista boken oxå nu då;) länge sedan jag läste böcker nu..ett tag läste jag jämt jämt och läste ut en bok på ett par dagar.. den där tiden har jag kanske inte så mycket av men snart så..
    Ha en fin kväll och krya på dig nu!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  10. No jopas se ilkeäksi äityi se sinun flunssasi. Toivottavasti aurinko karkottaa sen huitsin nevadaan. Minäkin muistan joskus Victoria Holtin kirjoja lukeneeni - en kyllä yhtään muista mitä;) Täytyypä antikvariaateissa käydessä katsastaa, jos noita sinulta puuttuvia kirjoja löytyisi!
    Flunssasta huolimatta hyvää viikkoa sinne - ja haleja♥

    SvaraRadera
  11. hittade boken kerran taas kohdataan.de finns också boken salaisuuksien lampi, har du den?
    boken Valloittajan paluu finns också. ska jag köpa dem till dig?
    ~M~

    SvaraRadera
  12. Hoppas att du mår bättre. det ska visst bli lite varmare och skönare igen.

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  13. Hu va trist att du är sjuk!!! Nu får det väl allt vara nog med infektioner och bacillusker!!
    Krya på dig nu och hoppas du känner dig lite piggare imorgon.
    Natti!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  14. Så trist att du har blivit sjuk nu när våren har kommit. Fast i dag var det så kallt, så då missade du inget i alla fall... ;-)

    Favoritförfattare har jag nog ingen speciell. Det finns ju så många bra författare. Gillar förstås trädgårdsböcker... ;-) Ett av mina bästa boktips är nog "Vindens skugga" av Carlos Ruis Záfon. http://www.lindesbergsbibliotekbloggar.blogspot.se/2013/04/vindens-skugga.html

    Kul att läsa och se bilder på dina krukväxter i förra inlägget!

    Krya på dig!
    Vårhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  15. Jag är ju på bokjakt just nu=))
    Läser mycket biografier, historia men en del romaner slinker med. Gillar att ha flera böcker på en gång så jag kan välja efter humör.

    Nu hoppas jag att du slipper förkylningen snabbt!
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  16. Åh,din stackare hoppas du kryar på dig kram Diana

    SvaraRadera
  17. Roligt att läsa om din boksamling och favvoförfattare:) Hoppas du hittar den sista..
    Och krya ny på dig,och tack för hälsningen hos mig...kramiz

    SvaraRadera
  18. Tråkigt när sjukdomarna håller i sig så länge. Men tur du har böckerna att fördjupa dig i. Finns väl inget som är så avkopplande som att lägga sig med en bra bok. För min del blir det dock för sällan...krya på dig. Kram Veronica.

    SvaraRadera
  19. Tack snälla du för den fina kommentaren!

    Så tråkigt att du är sjuk. Hoppas du kryar på dej snabbt.

    Vilken fin presentation av din favoritförfattare. Jag har nog läst någon av hennes böcker. Känner igen namnet Victoria Holt. Men kommer inte ihåg VAD jag läst!

    Under 80-90 talet hade jag en Sidney Sheldon som favorit. Jag har alla hans böcker. Jag till och med läser om dem lite då och då. Spelets härskare är en av dem som jag läst många ggr.

    Krya på dej nu!

    Varm Kram
    Monika

    SvaraRadera
  20. Tråkigt att du måste vara sjuk nu, men å andra sidan är det väl aldrig roligt.
    Jag har läst många bra böcker, men en som är riktigt bra, är Camilla Läckbergs.

    Krya på dig min vän♥
    Kramen♥

    SvaraRadera
  21. hei, oi, minulla on monta kirjailijoita mistä minä pidän, kyllä minäkin on lukenut joitain Victoria Holtin kirjoista, juuri nyt minä luen Maiju Lassilan "Tulitikkuja lainaamassa".
    Sv: en minä katsonut Euroviisuja, en oikein pidä siitä
    oikein mukavaa keskiviikoa sinulle ja toivon että sinä tunnet vähän paremmaksi tänään
    haliterikuin ansepanse <3

    SvaraRadera
  22. Fy vad tråkigt med feber! Krya på dig!

    SvaraRadera
  23. Hoppas du kryar på dig snart igen. Inte kul att vara sjuk nu när det är vår...
    Ja, jag har nog läst en del böcker av henne, men nu var det ett tag sedan.
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  24. Tack för boktips och utförlig, intressant presentation.

    Jag har svårt att läsa böcker sen jag blev utbränd och även på grund av min nackskada. Har svårt att fokusera på text. Det tar för lång tid så jag får ta till ljudböcker.

    Ha en skön dag själv
    kramar

    SvaraRadera
  25. Tack för vänliga ord om mina kort och foton! Alltid roligt att få ros!

    Stackare att bli förkyld vid den här årstiden, tycker att då tar det sån tid att friskna till....

    Ritzi är mycket riktigt en strävhårig taxtik, vi övertog henne av en jägare, hon gick i bakspår, alltså följde rådjursspåret bakåt istället för framåt. Nu är hon 9 år och en riktig liten prinsessa.

    Har många favoritförfattare, har varit en riktig bokslukerska, just nu läser jag böcker av Marianne Cederwall, mysdeckare...Anna Sparres historiska kvinnoporträtt gillar jag också.

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kram
    Carin

    SvaraRadera
  26. Där ser man. Detta hade jag ingen aning om men jag har läst några böcker av Vicoria Holt. Kul med din samling, hoppas du hittar den sista. Ha en fin kväll.

    Kramen

    SvaraRadera
  27. Vilket bra tips och tack för info!! Jag läser mest facklitteratur, ligger efter med så många böcker som jag borde ha läst... längtar efter hängmattan och semestertider, haha :)

    kraaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  28. boken Kerran taas kohdataan är 2€ + postavgift.
    Valloittajan paluu är 10,20€ med postavgift.
    + sen det då jag skickar dem över till dig.
    råkade hitta dem på en sida typ tradera/blocket.
    ~M~

    SvaraRadera