Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

måndag 13 maj 2013

Snorig i blomsterlandet

Hej alla sköna!

Tack för all krya på-hälsningar! Ni är så snälla! Jag mår ...så där...inte bra...


...får jag presentera mina bästa kompisar just nu! 
Det här är inte roligt! Jag gick liten stund sen till affären och tänkte, vad fint väder, jag kan ta en liten promenad...men nähä, det gick ju bra! Solen fick mig att nysa hela tiden, både ögonen och näsan rann!!! HEEEM!!!

Igår var ju Morsdag i Finland så alla mina nära o kära var här! Vi grillade och lagade middag tillsammans och hade en go fika efteråt! Mycket trevligt hade vi! Och sen kan vi göra det om om två veckor:)

Men idag ska ni få se blommor eller gröna växter kanske bättre sagt!


Början på April fick jag Nattens- Drottning eller -Prinsessa skott från Agneta och de har tagit i bra och gör redan nya blad!


Jag gillar ju plantera olika kärnor och ser hur de växer! Här på vänstra bilden från vänster till höger Klementin, Citron och Citron och den bruna krukan finns Blodapelsin. Jag har de fortfarande i lilla "växthus". Sugrören är bara att hålla påsen uppe! Klicka på bilderna så blir de större!


Min Hibiskus! Oj, jag måste har haft den närmare 18 år nu! Den har aldrig blommat och jag var jätte rädd att klippa den, jag trodde att den ska dö! Men tidigare i våras gjorde jag det ändå! I den lerkrukan var bara två torkade pinnar och innan jag hann ens tänka om jag skulle spara de eller kasta bort de så började de göra jätte mycket nya blad! Två skott från den har jag planterat redan och den tredje väntar på rötter. Att ha en Hibiskus som mådde inte så bra så har jag fått nu fyra som kanske mår mycket bättre!


Skott från Garderobsblomma och Gullranka har jag planterat också.


Mitt kök har söder fönster så jag har alla de nya blommorna där att de ska få bra ljus! Leyla säger att hon känner att hon bor i en djungel:) På dagarna flyttar jag ganska mycket blommor till balkongen men än så länge har jag tagit in de till natten.
Jag har aldrig tyckt att jag har några "gröna fingrar" men de kanske har blivit lite bättre:)

Ja ja och nu då! Jag vill ut, de är ju sol där...yhyyyy!

Hoppas allas vecka har börjat bra, bättre än min i alla fall!


Kramizar Sirpa

24 kommentarer:

  1. Jag känner igen mej i dej, har fullt med små krukor och plantor överallt! Visst är det kul med ett eget blomsterland! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  2. Det tog ett tag innan jag såg vad det var, jag trodde du hade varit och handlat en massa mjöl, men sen såg jag att det var pappersservetter!
    Stackars dig, det är så jobbigt att bli förkyld vid den här tiden. Hoppas du kryar på dig snart.

    Sen får man väl konstatera att du har bland dom grönaste fingrar som finns, du får allt att växa! Roligt att se.

    Och på tal om små träd att ha på balkongen, det finns ju flera sorter att välja på numera och det är mysigt med ett litet träd. Det tycker jag att du ska ha!

    Agneta kramar

    SvaraRadera
  3. Wow så många skott du plantera,t
    det kommer blomma fint hos dig
    snart.
    Krya på dig och kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Stackars dej som är förkyld. Hoppas du snart piggnar till och får sola på din balkong:) Meen! vad mycket plantor. Nu ser jag vem som har gröna fingrar:)) Krya på dej kära vän. Kram

    SvaraRadera
  5. Usch vad trist att vara sjuk, hoppas du kryar på dig!!!

    Wow, du har verkligen gröna fingrar!! Just nu finns det en rad krukor i mina fönster också, hoppas de tar sig :))

    Stöööörsta kraaaaaaamen aka

    SvaraRadera
  6. Hej. Tur att det inte smittar genom datorn så jag kan stanna till här och läsa lite. Hade en period då jag grävde ner allt som växte i krukor, nu blev jag sugen igen. Men en hibiskus som är 18 år. Oj,oj det är ju otroligt. Krya på dig och ha en så bra vecka du bara kan.

    SvaraRadera
  7. Den förkylningen lät inget rolig.... Hemskt att vara förkyld på våren!
    Kul med alla dina blomskott! Du har allt gröna fingrar...
    Krya på dig!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Fy för att vara snorig nu, när det är vår. Men ,du har ju GRÖNA fingrar :))) Det ska bli kul och se din djungel om några veckor. Ha det gott. Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Haha det är bäst att ladda upp med ordentliga grejer när förkylningen hoppar på en. :) Krya på dig i blomsterlandet!

    Kram

    SvaraRadera
  10. Gröna fingrar verkar du ha...
    Kram
    c

    SvaraRadera
  11. Hoppas du mår bättre idag :) kram Diana

    SvaraRadera
  12. Oj vad sugen jag blir på att sätta frön och pilla med sticklingar när jag ser vad du har lyckats driva fram!!! Fyra Hibiskus istället för en är ju mycket bättre! Trist bara att du är sjuk! KRYA KRYA NU!!! Hoppas att du mår bättre idag!!!

    Stor kram♥

    SvaraRadera
  13. Jag ser att du bullat upp med medikamenter och jag hoppas du snart är bättre. Visste inte att Finland hade Mors dag på ett annat datum, nu lärde man sig nåt nytt. Vad duktig du är på dina blommor som ser fräscha ut och det är kul när man får livsstarka blommor. Jag tycker verkligen du har gröna fingrar men det har inte jag tyvärr. När jag hade trädgård så blev det mest blommor i stora krukor på trappen och runt om i trädgården ;)

    Ha en skön tisdag
    kramar

    SvaraRadera
  14. Denna samling du har, är ens bästa vän vid sjukdom :)
    Hoppas du känner dig bättre idag vännen♥
    Kramen♥

    SvaraRadera
  15. hei, kyllä sinulla ainakin on vähä vihreät sormet :) onhan se mukava kasvien kanssa touhotella, minä kyllä siitä pidän
    Sv: sinä saat ostaa sellaisen pienen kasvihuoneen, sinä tiedät, melkein kuin pieni kaappi, sen sinä voit panna parvekkeelle
    paranna nyt pian
    haliterkuin ansepanse <3

    SvaraRadera
  16. Waoo så många skott - härligt/Hoppas du mår Ok Kram Annmi

    SvaraRadera
  17. Attans så jobbigt med sjuka nu i vårvärmen!:(
    Roligt med massa små skott! Spännade att få se när dom vuxit på sig sen:)
    Krya på dig nu!
    Kram

    SvaraRadera
  18. Men huua är du inte bättre..stackare.. Ta och sköt om dig ordentligt nu och vila och drick en massa varmt.. Jösses vilka gröna fingrar du har..så roligt att se alla dina nya skott.. Jag hade mycket blommor förr..men jag har inte riktigt orken kvar till det..men jag har ju ändå blommor i alla fönster..Kramar om...

    SvaraRadera
  19. Fy vad jobbigt med förkylning!
    Kul ändå att du har dina små "bebisar" att pyssla om i krukorna. Ibland kan det kännas lite bättre om man gör någonting som man tycker om (om man orkar mellan nysattakerna)
    Krya på dig,
    Kram Maria

    SvaraRadera
  20. Oj så fint du kommer få det med alla dessa plantor ...kan se det framför mig hur det kommer blomma och "stå i" hos dig;)...hihih..
    Ta hand om dig och krya på dig vännen♡
    Kramis från Lollo♡

    SvaraRadera
  21. Hej! hoppas nu snuvan försvinner fort fort! man blir så hängig o trött!! härligt med massa skott att ta hand om.Nu skall jag snart åka o jobba !kram Jessica

    SvaraRadera
  22. Nog sjutton ser det ut som om du har gröna fingrar!
    Krya på dig kramar från
    Melodys matte

    SvaraRadera
  23. Håper du føler deg bedre!
    Å holde på med planter er medisin:)
    Ha en fin kveld!
    Klem Hanne

    SvaraRadera
  24. Krya på dig!
    Gröna fingrar tycks du ha, hoppas att fröna gror bra och så får du visa sen i sommar hur de blev! :) Du har det bra som får fira 2 morsdagar, hi hi!
    Kram

    SvaraRadera