Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

söndag 25 juli 2010

Semester i Finland del 2

Hej alla och tack för eran kommentarer!

Idag och de närmaste dagarna har varit lite svalare och regnit så jag och Leyla gick till Gustavsviks badhuset igår, vi hade en trevlig eftermiddag!

Tänkte fortsätta skriva om våran semester och nu är turen för våran HELSINKI DAY!

Leyla och jag bestämde att ha en turistdag i min egen hemstad:) Jag flyttade från Finland 18 år sen och det är mycket platser tex. i centrum som Leyla har aldrig sett så det var jätte roligt att gå runt där och visa allt för henne. När vi är i Finland så brukar vi aldrig komma till cetrum för där var min pappa bor finns i närheten en gigantisk köpcentrum vart man alltid går istället.

Vi åkte till centrum från östra Helsingfors med den orange metron, hamnade till Centralstation. Vid huvudingången finns på båda sidorna de enorma statyerna med sina lampor i händerna. Jag har alltid tyckt om de.

Vi riktade mot en stor köpcentrum, Forum, vart vi gick igenom alla möjliga affärer. Vi tittade, pillade, provade och skrattade mycket!

Efter det köpte vi glass och jag ville ta Leyla till en lång park, Esplanad, som leder till hamnen och Salutorget. I den där parken är en härlig atmosfär!

Mellan parken och torget finns en staty som heter "Havis Amanda" mycket fin lady som fåglarna bara älskar. Jag tycker ändå att Leyla är finare:)

Salutorget, alltid mycket folk.

Vi köpte lite jorgubbar och körsbär, satte oss på bryggkanten, tittade ut till havet och allt som hände där, båtar och fåglar. Jag gillar att lysna på måsar när de skriker, det betyder sommar!
Jag hade tänkt att knacka på dörren hos Tarja men hon var inte hemma:)

När vi var på väg från torget så hade det kommit dit en staty...eller man, han var jätte duktig att stå stilla! Men när en mås satte sig på hans huvud så...

Vi besökte Stads museum, vart jag har inte heller varit någonsin, kan allafall inte komma ihåg det. De hade mycket intressant att titta på.

Alldeles brevid där finns Domkyrkan med sina många trappor! Som tur var den öppen så vi kunde ta en titt inne. Där finns jätte stora orgeln!


Vi vandrare runt i centrum i flera timmar och slutligen gick vi tillbaks till Forum. Där i nedersta våningen finns bara restauranger så vi avslutade dagen att äta go mat.

Det här var en så rolig mamma dotter dag som man glömmer aldrig! Tack Leyla! <3
Fortsättningen följer...

Kramizar Sirpa

4 kommentarer:

 1. Ni verkar ha haft en underbar semester i Finland och så fina bilder du tagit.Tack för dina rara kommentarer om allt jag gör. Blir så glad. Hhaha låt huvudet ha semester till hösten hinner man sitta här och fundera och skriva. Ha det bra kram

  SvaraRadera
 2. Oj, vad det ploppade upp minnen när jag såg dina Helsingforsbilder. Salutorget och saluhallen minns jag väl, tyckte det var kul att åka dit och titta på allt..och så köpte vi goda Lihapirrakka...ursäkta stavningen. Hmm så gott, saknar piroger enormt mycket. Min morfar jobbade på posten som ligger i närheten, vi brukade hälsa på honom på jobbet och sen gick vi till torget....Jag saknar min morfar som tyvärr dog redan när jag endast var 7 år. han brukade köpa en påse med sockerärter till mig när han kom hem..Oj vad minnen, men ska inte fylla din blogg med dem.
  Tack för de fina bilderna du delar med dig av...
  Önskar dig en härlig och skön kväll.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Hej Sirpa verkar ha varit toppen=) Tack för att du vill vara med på min tävling! Kram Annica.

  SvaraRadera
 4. Hej Sirpa!
  Helsingfors är ju en fantastiskt vacker stad. Ni verkar ha haft en fin semester där :)

  Kul att du vill vara med i min lilla utlottning! Angående mina loppisfynd, så kommer de från "Hjärta till hjärta" som har en lokal i ett industriområde i Mjölby. Jag kan inte själva gatuadressen, men om du vill så kan jag kolla upp den åt dig, ifall du åker åt det hållet och vill fynda lite. De brukar ha öppet tisdagar, torsdagar och lördagar. Vet inte om de har semesterstängt, dock. Men kollar gärna, om du vill!

  Kram, Outi

  SvaraRadera