Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

lördag 26 januari 2013

Tillbaka i tiden

Här är det en lugn lördag kväll! Hoppas ni alla andra har det bra också!

Till det här inlägget har jag fått inspiration från Marias Stil-blogg från inlägget "Ett annat kök" och från tidningsartikeln på Hem & Hyra 1/13 om Agneta Sjödin "Min lägenhet fick mamma att börja gråta".

Tänkte ta er lite tillbaka i tiden:)

Jag flyttade till min första egna bostad 1984 när jag var 18 år. I Finland, Helsingfors, Hertonäs finns en gård som är byggd på 1760-talet.


Fint! Ja, men nej, det va inte hit jag flyttade, även i det här området (fanns redan på 1400-talet) finns det stugor där tjänstefolk bodde förr i tiden.Hit flyttade jag! Huset längst till höger bodde jag i!Jag hade en vattenpump ute och ett utedass! Inget rinnande vatten inne eller dusch. Jag fick duscha på jobbet (då jobbade jag på banken) eller hos mina föräldrar som bodde i samma bostadsområde några kilometer bort.Jag hade bara ett rum som jag hade delat av med gardiner, på andra sidan fanns köket med vedspis, jesses hur jag såg ut då:) Och jag lovar att jag inte hade valt färgerna på spisen eller på väggarna själv! På andra sidan fanns vardags/sovrummet (jag hade en hörnbäddsoffa).Jag kommer ihåg att min gård var full av vallmor!

Det var ett helt underbart ställe att bo på den sommaren! Jag tror att det var sent den hösten eller i början på vintern som jag flyttade därifrån till en helt nybyggd tvåa. Det var så härligt att ha rinnande vatten hemma, en fungerande toalett och dusch.

Liten nostalgi tripp:)


Kramizar Sirpa
                                                                                          

11 kommentarer:

 1. Kul att se hur du bodde .....inget vatten och utedass . Ser mysigt ut men förstår att det var jobbigt .

  Vacker du var på bilden .

  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Inget vatten och ute dass, det skulle vara nu det, finns nog ingen som skulle finna sig i det.
  Din första bostad låg väldigt fint.
  Ha en fin söndag
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad kul att vi fick följa med och få en liten inblick i hur du haft det:) Och vad kul att du visar bilder, från en svunnen tid. Och visst är det så att man uppskattar det man saknat innan, ofta saker man tar för givet:)

  Önskar dig en finfin söndagskväll!

  Kraaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 4. Hej Sirpa! Sååå härligt att ha dig tillbaka i bloggvärlden!! :) :) Tack för att du delar med dig av din historia!! Jo, förr i tiden (20 år sedan)fick man kämpa för att nå sina mål.. idag många ungar tro allt är "gratis", hm.

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt att jag inspirerade dig och väldigt intressant att läsa om hur du bodde. Måste ha varit en nostalgitripp, som du skrev men inte bara kring hur jobbigt det var utan dusch mm, att du minns att gården var full av vallmo måste vara ett fint minne.

  Kramar
  Maria

  SvaraRadera
 6. Så kul att få följa med på en tillbackablick, så mysiga bilder!
  Kikar in och önskar dej en fin vecka
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att få följa med på en tillbakablick i dina ungdoms år! :)

  Jag var 16 år när jag flyttade till Örebro för att gå en gymnasieutbildning som inte fanns i min hemstad. Jisses vad länge sedan det känns... :)

  Ta hand om dig!
  Fin måndag!
  Kram♥

  SvaraRadera
 8. Vad kul att få se. Mysigt inlägg. Kram Stina

  SvaraRadera
 9. Förstår att det var skönt att flytta till nybyggd lägenhet när det närmade sig hösten, men det måste också ha haft sin charm att bo i den lilla stugan sommartid:-)
  kram Maria

  SvaraRadera
 10. Härlig nostalgitripp..min första lägenhet var oxå omodern...när man berättar för sina barn fattar dom inte hur man hade det...ha en fin vecka, kram

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig nostalgi tripp du tog oss med på, kan tänka mig att det var härligt att flytta till en modern lägenhet! Jag har oxå bott utan dusch och fick gå över gården till ett uthus för att duscha! ja det var tider det! Kram Iréne

  SvaraRadera