Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

fredag 30 juli 2010

Shopping på semestern!

Idag är det lite så där "vet inte" väder. Ena stunden det känns som nån släcker lampan och efter en stund är det jätte ljust igen. Jag röstar på solen idag!
Igår blev det hemmadag med tjejerna och senare fikade vi med pannkakor med sylt och grädde!
Äntligen har jag fotat sakerna som jag shoppade på semester. Det blev inte mycket men nått allafall.
Här är mina loppisfynd. Om böckerna berättar jag nån annan gång. Jag har besökt bara en loppis på hela semestern och det var i Sysmä. Jag var där fyra gånger. Hittade ganska mycket fint där men det flesta var alldeles för stort att kunna ta hem utan bil.

Sakerna som jag har shoppat i affärerna.
På loppis hittade jag en hjärta gjort av trä, av den tänkte jag göra en fotoram. Den lilla vita hjärtan fick jag från henne som hade loppisen:) Mycket snällt av henne!


Den långa korten köpte jag från en affär och den mellersta vykorten från loppis samt den bilden av en kvinna med marin inspirerat klädsel. Jag trodde först att det var vykort också men det visade sig att vara en gammal foto. Det finns en stämpel på baksidan som jag har inte kunnat läsa en för den är ganska suddig och en handskriven namn "Arla Kahilainen".
Trälådan köpte jag i Sysmä från en affär som heter "Tokmanni" och tro mig eller inte men den kostade bara 2,49 euro! Jag tycker jätte mycket om den och den har en härlig rosbild på locket.



Järnnycklarna köpte jag på båten. Jag var lite förvånad att de hade börjat sälja lite inrednings prylar på båten. Roligt! Jag tror de får hänga sen i hallen när jag börjar göra om där, de passar bra för mina planer till hallen.

I Helsingfors hittade jag en affär som säljer alla möjliga pyssel grejor. Så jag köpte lite saker till mig och till Leyla så vi kan pyssla tillsammans nån dag.

Den här fina kroken köpte jag från "pk design" här i Örebro. Där ska hänga galgen som jag gjorde ett tag sen.

Önskar alla en mysig fredag!

Kramizar Sirpa

18 kommentarer:

  1. Vet inte om jag varit inne här innan, alltid så kul med andra Örebroare ;o)
    Åh förstår att du vart besviken över att inte hitta några loppisar i Finland, tycker de finska bloggarna alltid visar en massa loppisfynd och semesterstängda, det är väl då folk är som mest loppissugna ;o)
    Men en massa fint fick du med dig hem i alla alla fall ;o)

    SvaraRadera
  2. Fina saker du hittat gumman. Nu blev jag sugen på pannkaka också...med sylt och grädde.;-) Kram Stina

    SvaraRadera
  3. Jättehärliga saker du shoppat, lådan var ju superfin och gillar också hjärtana.. Fina bilder du har i förra inlägget på dig och lilltjejen..Ni ser ut att ha haft en kul dag tillsammans. Idag har det regnat här hela dagen, knappt man tror det är sant. Vi har inte fått så mycket regn så detta gör gott både för växterna och oss människor. har haft en vännina här på fika och snackat bort eftermiddagen. I kväll blir det en lugn kväll, ev loppis och marknad i morgon med en kompis..
    Ha en skön kväll..
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  4. Så mycket fint du köpt på resan. Min dotter sa att jag måste åka till Anttila, mycket saker där som jag skulle gilla sa hon. Tack ja pärmarna vart bra nu får jag äntligen ordning. Usch ja det här gråa vädret gör en deppig! Ha en fin helg. kram

    SvaraRadera
  5. Tack för titten inne hos mig. Så mycket fint du har shoppat.
    Egentligen är det väl så att det är just Italien jag också skulle vilja åka till, men av olika omständigheter kan vi inte åka hela familjen samtidigt, så jag får hoppas att jag kan få komma dit senare. Jag har besökt många av de europeiska länderna, dock inte Italien, så det lockar mycket.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  6. Hejsan!
    Tack för titten hos mig!!
    Örebro är en härlig stad många mysiga affärer och loppisar!
    Gulligt barnbarn du har!!
    kram

    SvaraRadera
  7. HEj Sirpa!
    Vet du, jag har också gjort en massa loppisfynd i år när jag beökt min syster i Skåne. Jag kommer att visa dem i ett senare inlägg nästa vecka. Loppis är livet:-)
    Men också trädgård. Visst är det skönt att helt "glömma bort sig" när man ser något romantiskt och vackert som skapats för lusten till trädgård:-)

    Ha det gott, hopas på fin helg!
    Hillevi

    SvaraRadera
  8. Hej.

    Tack för din gulliga kommentar och vad roligt att du tittat in hos mig. Såg att du varit i tarzanparken, inte långt från där vi bor. Vi brukar också besöka den ibland. Vilka fina inköp du gjort, nycklarna var jättefina.

    Kram Mia

    SvaraRadera
  9. Hej Sirpa!
    Tack för dina snälla kommentarer på min blogg. Det är uppskattat. Snygga nycklar, vill också ha !!!!

    SvaraRadera
  10. Tack för titten.
    Vilken härlig shopping du har varit på mycke fint var det.
    kram
    ninni

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Så trevligt att du tittade in hos mig! Du är alltid väldigt välkommen tillbaka. Och så hittade jag till dig och det var verkligen trevligt! Fin blogg!
    En trevlig helg önskar jag, kramar
    Agneta

    SvaraRadera
  12. Hej Sirpa
    Alltid lika kul när någon ny tassar in i min blogg.. Jätte mysig blogg du har & vilka loppis fynd du gjort.
    Passar på & önskar en riktigt mysig helg
    Kramisar
    Sus

    SvaraRadera
  13. Hej Sirpa! Va kul att du hittade in till mig. Va mycket fint du har köpt. Kul att hitta en massa grejer som man faller för så där.
    Hos mig är det mulet och det småregnar lite till och från idag, så man får väl vara inne och pyssla.
    Ha en fin helg!
    Åsa.

    SvaraRadera
  14. Kul att du varit inne hos mig!
    Vi är jämngamla och har barn i samma ålder, jag har två söner födda 90 och 92 och en dotter född 96.

    Jag kommer åter och tittar in hos dig, gillar dina pyssel.
    Kram Helene

    SvaraRadera
  15. Vilka fina fynd du har gjort. Gillade verkligen nycklarna. Var på auktion i sommras och ropade på liknande men fick ge mig till sist. Kroken var också jättefin.
    Vad roligt för dig med så fina saker.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera
  16. Vilken härlig krok och de gamla nycklarna var ju toppenfina!
    Kram Dessie

    SvaraRadera
  17. Åh, så roligt att komma hem från en resa och packa upp alla fina saker som man fyndat! Det var ju underbara saker du hittade!!!

    Kram, Outi

    SvaraRadera
  18. Åh vad mycket fint du har hittat! Blev särskilt förtjust i nycklarna och kroken... Vad vore semestern utan lite shopping :)

    Ha det bra!

    Kram Carina

    SvaraRadera