Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

måndag 2 augusti 2010

Pysselrum och snickerboa

Hej alla goa bloggisar! Och tack för alla kommentaren, det känns alltid lika roligt att få de!
Nu har jag pysslat och snickrat. Sandpapper, verktyg, målarfärg osv. har fyllt våran kök i två dagar. Har gjort i ordning fem ramar och en hylla. Men det har inte gått utan krångel hela tiden. Jag satt lite fast igår, visste inte riktigt hur ska jag göra så jag la allt i sidan, tog en paus...lite lång paus men jag fortsatte senare.
Ramarna målade jag vitt före semestern, nu fick de en behandling med sandpapper. Papper som ligger under foton har jag rynkat, slet lite med sandpapper och "smutsat" med torr jord att få lite gammal känsla på papret. Det är synd att det syns inte så bra på bilderna.
Jag har framkallat brunaktiga "gammaldags" bilder från mina vanliga färgbilderna.
Det där stiliga paret är mina föräldrar och lilla flickan längst fram är Leyla.

Här är längst uppe jag sen Sanna och Leyla.

Jag målade en liten blomma på ramen och i den här bilden man ser lite vad sandpapper gjorde.

Här är jag och min lille bror 1968. Övan på bilden skrev jag "Moi et mon petit frère".

Den här bilden av lilla söta flickan har jag köpt från nice. På ramen målade jag igen liten blomma och papper bakom bilden har jag behandlat med te, tipset kommer från Mitas Hantverksblogg. På nerkanten av ramen skrev jag med målarfärgpennan "Belle petite fille".

Här syns lite bättre papret under bilden.

Här kan ni se en liten bit av mitt sovrum. Vet inte än om sakerna ska stå så där på hyllan. Jag la de dit nu att visa er hyllan som jag gjore i ordning. Jag köpte en vitt hyllplan från Ikea, vinkeljärn var svarta jag målade de vita. Hyllan fick lite "stryk" igår och "smuts", jag ville inte att den ska se så ny ut.

Under hyllan skruvade jag två krokar.Det känns bra att komma på gång igen och börja fixa och skapa saker.

Jag tog en härlig promenad upp till stan idag att göra en snabb visit där och sen tog jag promenad hem igen. Det känndes skönt efter många dagars sittande hemma i ovädret.

Har ni så bra alla!

Kramizar Sirpa

8 kommentarer:

 1. Vad kul att du kikade in hos mig. Vad mycket fint du visar på din blogg. Roligt att få lite tips om hur man fixar till ramar, kort och hyllor för att de ska få den rätta stilen. Jag gillar dina fina målade blommor och texter.

  Ha det så gott!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vad fint du pysslat. Själv håller jag på med julpyssel för fullt eftersom jag säljer till butik måste jag göra det redan nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad fint pyssel du har gjort :) resultatet blev ju super

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. WOhoo här skapas det för fulla muggar så fint Sirpa!!! Ska idag skicka iväg din överraskning. Hoppas du gillar den. Har haft kute fullt upp. Häslar på dig lite mera senare. Kram

  SvaraRadera
 5. Jättefina ramar du gjort..hos dig har det hänt mycket :-) Hyllan blev också jättefin efter din behandlnig, gillar de vita konsolerna..du är superduktig på att hitta på. Skulle kanske stjäla ideen med att med hjälp av te få snyggare papper..Här har det inte hänt så mycket idag..nystat upp garnet och börjat virka på en vit duk..Har fått mani på att virka nu ju :-)
  Ha en skön kväll..
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 6. Ja du vännen! Jag är ju den sorten att jag inte brukar ge upp men nu har jag några som vill hjälpa mig att förstå, om jag nu förstår hahaha. JA sant man ska nog inte sitta för länge med samma sak. TACK snälla du för dina fina ord. Nu är det stor producering på gång här. Därav sena svar. Ha en super fin kväll kram

  SvaraRadera
 7. Hej Sirpa vad roligt med pyssel och härligt när man får sin egen stil på sakerna! jag ska hälsa till Helsinki från dig vännen! Kram Annica.

  SvaraRadera
 8. Halloj Sirpa, det blev ju jättefint! Vilket jobb.

  Ha det fint!
  Lisa

  SvaraRadera