Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

tisdag 10 augusti 2010

Teknisk djungel och svullen hjärna

Ooh, hjälp! Jag känner mig yr och jag tror att min hjärna är svullen!
...leverantör?...bostad?...hastighet?...netvägskort?...Mbps...GHz...LAN...WAN...WEP...WPA...
Ojboy, jag trodde de pratar om rymdraket! Jag som ville bara ha en liten apparat.
Jag har gått runt i alla möjliga hemelektronika affärer idag och frågat efter en router (ja, faktiskt jag lärde mig igår att den heter så). Men ändå, vissa hade inte sånna hemma och vissa hade men de hade tömt min plånbok totalt. Så jag fick råd att åka till en annan affär. Jag kom till affären M och jesses, den var ENORM! Jag tänkte bara, okey, nu behöver jag bara karta och kompass. Tog ta i första människan som jobbar där och frågade efter Data, hon pekade på nåt håll. Jag hittade äntligen en snäll kille som kunde hjälpa mig. Jag tänke att nu ska jag visa att jag kan också (jag hade lärt mig nåt under dagen)..."vanlig lägenhet, Stadnät, 10/10, inbyggd" och killen bara, "okey, sån här behöver du" och jag svimmade inte heller när jag tittade på priset.

Nu återstå bara att installera den här lilla apparaten. Vi fick ett tag sen som present en laptop och sen har vi kvar våran stationär pensonär som behöver en liten "ansiktslyftning" att kunna funka bra igen och sen vilja jag ge sparken till våran tjock Berta att skaffa en lite plattare specimen.
Nu ska jag prova fatta nåt om "Quick Installation Guide".
Önskar alla en trevlig kväll!
Kramizar Sirpa

5 kommentarer:

 1. Ojoj det är en djungel det där. Förstår känslan! Kram

  SvaraRadera
 2. Usch ja, det är mycket med det tekniska : ) Så kul att du vill vara med i min utlottning! Jag har gjort 3 lotter till dig. LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 3. Ja jag avundas dig inte om du ska ta tag i detta på egen hand.
  Jag är på gång att köpa en ny laptop för det känns som om den jag har sjunger på sista versen.
  Jag har överlåtit åt min gubbe att köpa mig en ny och sen får han göra alla slags installationer m.m.
  Jag blir snurrig bara jag tittar på kablarna.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Ja det är en fullständig djungel. Vi är så lyckligt lottade för vår gulliga svärson kan det mesta i den branchen så han har hjälpt oss oräkneliga gånger. Vi är på gång att köpa en ny TVtill stan och det finns hur mycket som helst och med diverse olika grejer till, jag är lika frågande som förut.
  Lycka till.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
 5. Tack gulliga du för dom fina orden om mina hjärtan. Så gulligt av dig! Kram

  SvaraRadera