Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

söndag 13 juni 2010

Korgstol och virkad spets

Nu blev de delarna, berättar om de lite senare här, klara till min korgstol eller egentligen är den en snörstol. Den är gjord av snöre.
Stolen köpte jag många år sen från en loppisaffär här i Örebo som hette "Mormors gamla möbler" men den affären finns inte kvar längre. Har alltid tyckt om stolen men nu var det dags att den ska få en ny utseende. Bestämde att måla den vitt att den skulle passa till mitt nya sovrum för jag ville ha den kvar där.
Men jag hade inte kommit på en hur jag skulle vilja att stoldynan eller nåt ska se ut.
Inte så länge sen åkte jag till Stockholm med buss att hälsa på min mormor och jag köpte en tidning till resan, "VAKRE Hjem & Interiör" och där hittade jag en bild som gav mig en idé!Tänkte att jag har ju alla saker hemma som jag behövde att förverkliga idén.
Jag har eller nu ska jag kanske säga att jag hade en gammal lakan med virkad spets som jag har fått många år sen från min mamma, som finns inte bland oss längre, som har berättat till mig att den har nån släkting gjord många år sen, virkad och sytt. Och det är den virkade spetsen som jag har restaurerat de sista dagarna. Och det krävde noggrant jobb för jag ville prova behålla den så som den har varit så mycket som det var möjligt.
Men hård jobb belönas! Jag är faktiskt jätte nöjd på slutresultatet. Jag har gjord en sittdyna och en kudde till stolen.

Så här såg stolen ut före.

Och så här ser min stol ut idag.Det där lilla runda bordet ska målas vitt de närmaste dagarna. Det har jag haft 17 år och jag fick det som begagnad och det har alltid på nåt sätt stått på vägen och aldrig passat in nånstans men ändå har jag haft det kvar. Har inte kunnat kasta bort det för det är ju gammal. Nu har det hittat sin plats äntligen och under det på den lilla hyllan ska stå alla mina inredningstidningarna.

Bilden från "VAKRE Hjem & Interiör" som gav mig idèn.

Kramizar Sirpa

6 kommentarer:

 1. hej vännen! Jättefint Sirpa! Du har lyckats, sååå snyggt! Kram annica.

  SvaraRadera
 2. Thanks for visiting Spira, I can not understand your nationality. I hope to hear from you soon. Gilda

  SvaraRadera
 3. Hei Sirpa!
  Ihana tuoli ja päällinen sekä tyyny:)

  SvaraRadera
 4. Stolen blev ju jättefin och jag kan förstå att bordet står på tur.

  Maidi

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du tittade in till mig så att jag fick besöka din fina blogg. Otroligt snygg bakgrund du har...ler. Åh så vackert det blev med korgstolen i vitt! Och nu kom lakanet till användning och du kan njuta av det dagligen..verkligen kanonfint. Dig besöker jag gärna igen. Ha en fin tisdag! Kramiz Pia

  SvaraRadera
 6. Så fint det blev! Roligt när gamla saker kommer till användning igen... Oftast alldeles för vackra för att bara ligga i skåpet!

  SvaraRadera