Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

fredag 20 augusti 2010

3/4 är klart - Skyddsängel

"Det var en gång en mamma och en liten pojke som var på väg hem. Mörkret hade redan fallit, till och med fåglarna hade tystnad och lätt vind gungade träden. Hemvägen gick över en hög klippa. Mamman var lite orolig för sin son som tyckte om att gå längst kanten av klippan men samtidigt kände hon att nån vakade över de. Deras skyddsängel var på plats med sina små änglar som lyste upp vägen för mamman och pojken att de kunde komma hem säkert."
By Sirpa:)
Så var det tredje hörnet färdigt. Har lagt hit bilder både från kvällen och dan för egentligen kallar jag det mitt kvällshörn för den är jättemysig när man tänder ljus och lyktan. Små ljuserna med änglar har jag fått från Leyla som present och den lilla fågeln har hon gjort till mig i skolan några år sen.
Klicka på bilder om du vill se de större.


Den där blåvita "tavlan" är gjort av ull. Den har min mamma köpt när jag var spädbarn och den hägde ovanpå min spjälsäng. Hon berättade till mig att den var min skyddsängel. Jag fick den från henne när jag flyttade hemifrån men den har aldrig hängt på väggen sen jag var barn. Men nu tyckte jag att den skulle passa till det här hörnet.
Bilden till den andra tavlan som jag gjorde har jag hittat mellan bladena av en bok som jag har fått från min mormor ett par år sen. Och det är den som ledde till det där lilla berättelsen i början av det här inlägget.


Lyktan har jag haft på balkongen tidigare och jag gillar den för den är lite rostig nu. Skorna är från min brors sommarstuga. Jag hittade de från vinden. De är mycket gamla, handgjorda. Jag har målat de vit.



Stegen har min pappa gjort till mig. Jag har målat de vit och de skulle också behöva liten sandpapperbehandling. Från Blomsterlandet köpte jag en Sebrablad dit. På lägsta trappan ligger också en gammal bordsborste (kvast) som är från min brors sommastuga.


Så ser den hörnan ut både natt o dan. Hoppas ni kan anknyta bärettelsen till inredningen som jag gjorde!? En kvar och lite till:)


Jag har haft en hemmafix-dag idag. Ser att solen skiner ute så det blir kanske en promenad lite senare.
Önskar alla en jättemysig fredag!

Kramizar
Sirpa

11 kommentarer:

  1. Ha nu en bra helg du gumman. Min hjärna är i Alaska tror jag.
    Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Hej=) Mycket mysig hörna! Kram Annica.

    SvaraRadera
  3. SÅ vackra saker vännen! Mysigt. Tack för dina alltid så fina kommentarer. haha ja det blev en skyddsängel, fastnade för texten. Väggord kommer att komma i olika texter och text med bild mm. Kan det vara nåt hon önskar speciellt? hihi. Hoppas du får en fin fredag. Jag ska sätta mig att skriva ut fler kort beställningar. Mina kort ska nu till en fin webbutik som heter Tindra Vackra Ting
    kolla in den butiken! WOW så mycket vill ha hihi kram

    SvaraRadera
  4. Nydelig det du skrev om skyttsengelen.
    Nydelige bilder av så mye fint, det var så nydelig det du har fått av Leyla.
    Synes hjørnet ditt ble så flott.
    Ønsker deg en flott helg.
    Klem fra Mio

    SvaraRadera
  5. Hej Sirpa, det bor att en liten poet i dig minsann. Så söt den texten var och tavlan med förståss. Det är så roligt att skapa mysiga och fina hörnor som du har gjort. Kram på dig/Ingela.

    SvaraRadera
  6. Hej Sirpa!
    Vilken mysig och härlig minneshörna du gjort, kul sätt att bevara minnen på och kunna se dem. Vacker berättelse du skrivit, tur att vi alla har skyddsänglar min visade sig här om dagen när jag skulle hem från jobbet..var väldigt nära att krocka men det gick bra som tur var...tack vare min skyddsängel :-)
    Ha en underbara dag..här ska det badas i det sköna vädret.
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  7. Hej!!
    För det första vill jag tacka för dina jättesöta kommenatrer du lämnar..tror du är min trognaste läsare :)
    Vilka vackra bilder du tagit på din hemma-fixardag! Collt med dagsljus vs kväll...me like!
    Ha en skön helg.
    Kram Git

    SvaraRadera
  8. Ha en bra dag du fina gumman.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  9. Det artar sig verkligen. 3 av 4 hörn är alltså färdiga ooch alla 3 är hur fina som helst.
    Kram på dig
    Maidi

    SvaraRadera
  10. Hej Själv. Ja här är det produktion på hög nivå hihi. Ok ingen super film alltså? Hhaha ja du hur gör jag det är för krångligt att beskriva här. MEN det är inte så svårt. JAG ÄR SÅ trött på att packa så du vet inte. Står mig upp i halsen! Hoppas du haft en fin söndag hittills. kram

    SvaraRadera