Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

fredag 13 augusti 2010

Den andra av 4 nästan klar

Hej på er alla goa!
Fredag den 13! Ojsan, ää.. jag vet inte, ligger det nåt i det, eller? Jag knackar i träd osv men...hm!
Jag tror att nån har planterat en karusell i mitt huvud inatt! Vad det har gått runt o runt med alla planeringar där uppe idag! Så det blev verkligen en blandning av fix hela dagen. Måla, diska, måla, plocka, skruva, soporna, måla, handla, laga mat och hamra!
Men resultatet blev att det andra hörnet i mitt sovrum nästan har blivit klart! På väggen hänger det där trähjärtat som jag köpte i Finland. Har målat den vit och den blev en fotoram. Jag la dit en blid på mina föräldrar i 20 års åldern och jag ligger där i vagnen. Vi står vid nåt fallfärdigt hus, ingen aning vart, men året är 1966.

Jag tyckte att mina änglar passar bra brevid den där lampan som jag fixade igår. Fotoramen, som jag har fått från Leyla nångång, målade jag baksidan på vit, den var genomskinlig innan.

Jag gillar det där häftet med "gammaldags" handstil jättemycket och tycker att den passar nästan som bordsduk där under. Häftet är fullt med skrifter från 1941-42 och den har tillhört nån kvinna som hette Hilkka. Min mamma hade den av nån anledning och nu har jag den.

Garderobsblomman trivs där och den har fått idag en ny slarvmålat kruka.

Bordet är ett loppisfynd från några år sen, målade den vit tidigare och har gett den en liten sandpapperbehandling som syns inte på bilden, men den ska behadlas mer. Letar efter en gammal väckarklocka som jag vill att ska stå på bordet.

Så ser den andra hörnan ut i mitt sovrum och här syns också lite av mina gardiner som jag har sytt av Ikeas underlakan. Två kvar och lite till:)

Känner att jag har jobbat ganska så hårt idag så jag tänkte ta en lung kväll med mina kära. Leyla sitter i sitt rum med en kompis, Anabelle leker och Sanna sitter i den andra soffan. Vi lyssnar på bra musik! Nu börjar våran fredagsmys!
Har ni så bra alla!

Kramizar
Sirpa

10 kommentarer:

  1. Det blev ju jättefint,l nu har du ditt vackra sovrum som du dröm om..och fixat det själv,. Härligt när man har ideer men ibland har man för många på en gång..så känner igen mig i dig. jag har fixat med den gamla pigsoffan som nu är på plats i köket..den var oerhört smutsig och dammig men ganska ren nu. Ska måla den vit en dag men måste slipa den först...bilder kommer..
    Ha en mysig myskväll med de dina..
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  2. Jättefint! Du har det så mysigt du raring.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  3. Men va fin ramen var! Du har de verkligen fint! Kram

    SvaraRadera
  4. Åh så fint det blev!
    Åh vad skoj att du vill vara med i min lilla tävling!
    Önskar dej en fin Helg!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  5. Va fint din andra hörna blev. Tyckte att kortet på dina föräldrar och dig i barnvagnen var en jättefin grej att sätta i ramen. Kul med gamla skrivna papper.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera
  6. Vad flitig du är och så fint du får till det.
    Hjärtramen var ju så fin med bilden du valde.
    Visst är det roligt att alldeles själv göra allt så fint.

    Bamsekramar Maidi

    SvaraRadera
  7. Det blev jätte fint tycker jag!
    Fint med änglarna som sitter på häftet med handskrift.
    Du är jätte kreativ... och vila du med familjen en stund!

    Önskar dig en bra helg
    Kram Anna W

    SvaraRadera
  8. Vad fint du har gjort det Sirpa! Ja hade en trevlig helg. Vi har varit på å festen här i stan och igår var man lite seg.hihih. Ja den som älskar rosor kan inte få för mycket utav dom. Det var en jobbig värme igår, kvavt. Ok kul att det finns några favoriter bland korten. Jag längtar till på måndag så jag får boken! Är så nyfiken på vad som finns i den. Vi har ju en tårta i den som jag och Pia har gjort och det ska finnas flera bilder på fika bordet så det är man mest nyfiken på just nu. OCH ja allt annat med så klart. Hoppas du haft en fin helg vännen Kram

    SvaraRadera
  9. Hej Sirpa! Så fint du har fått till det!=)
    Riktigt inspirerande!

    Jag håller nämligen på att göra om här hemma just nu. Vi bor ju i ett litet torp på ett rum o kök, och nu ska rummet målas vitt, muren bakom kaminen ska fräschas upp och vi ska ställa in lite nya hyllor för att dela upp rummet. Ska bli så skönt med lite nya färger så här inför hösten!

    Jag delar din förälskelse till gamla block med vacker skrivstil i. Det är så fint, och en sån skatt för oss som gillar gamla föremål.♥

    Kram, Matilda.

    SvaraRadera