Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

måndag 16 augusti 2010

Nostalgi och bortglömt

Hej alla rara! Tack så jättemycket för alla kommentarer, de värmer!
Jag var på G direkt på morgonen, gick i 110 och ville göra minst 50 saker samtidigt. Huvudet var fullt med inspiration och planer så jag fick liksom rymma från mig själv. Jag var tvugen att gå ut! Jag gick med Anabelle till lekparken och till affären. Det blev bara lite för mycket, det får man ta när man latar sig och laddar sina batterier i två dagar:)
Det var lite som en slump att jag hittade vissa saker idag, så det blir en liten nostalgitripp i inredningens värld idag. På 80-talet var det i allafall i Finland jättepopulärt att göra ryor, det gjorde jag också. Den var jätte stor och jag kommer ihåg att det var ganska så rolig att göra med de korta garnerna och kroken. Tyvärr har jag inte den kvar längre.

Hej! Han på höger var Sirpas inneboende och Sirpa var min dagmamma.

Den här hade jag faktiskt glömt bort totalt. Den låg i en väska som jag tog fram idag. Den är virkad av mycket tunt garn som har tre olika färger. Den hade trasslat till sig så jag tänkte fästa den så att ni ser hur den ser ut. Den var menad till en väninna på slutet av 90-talet. Det skulle ha blivit en slöjas kant men blev aldrig färdig.
Jag började direkt tänka hur jag skulle kunna använda den nu. Kanske till nåt kort eller nåt!? Men jag fattar inte hur jag har kunnat virka sånt! Det är hur litet som helst!


De här tre dukarna har jag virkat med lite tjockare garn på slutet av 90-talet. Har inte använt de sen några år tillbaka.

Nu ska ni få se något. Jag sa från början att den ska bli färdig om femtio år! Jag tog fram den idag första gången på sex år. Jag började göra det 1995 och den är just nu 170 cm lång och det är meningen att den ska bli minst 520 cm. Det är korsstygns broderi och det ska bli en sängkappa. Den har alltid varit en sån "om man inte har något annat att göra"-jobb. Just nu tror jag att garnerna till den har hamnat i en låda som är i källaren :/

När jag såg den nu igen, så fick jag ganska stor lust att fortsätta med det. Så imorgon kanske det blir en sväng till källaren. Mönstret är kopierat från en tio gånger mindre mönster på en mycket gammal kudde utomlandsifrån.


I samma väska låg en övrraskning! Undrar om jag har demens, men jag kan inte minnas att jag har nästan 5,5m spets!

Så jag har använd min energi idag för att rota bland mina glömda gömmor! Och det är så roligt att hitta "nya" saker!


Hoppas ni alla har haft en bra start på veckan!


Kramizar Sirpa

13 kommentarer:

  1. Men jag säger då det så fint du kan göra. Så pilligt. Det behövs tålamod för sådant. Duktiga Sirpa. Tack snälla du för att du är så go jämt.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Min mamma gjorde ryor på 70-80-talet och jag virkade massor med dukar av diagram som du hade en...brodera tar för lång tid för mig.
    Kul att leta i sina gömmor...
    Kram till dig, allra finaste Sirpa. Mita

    SvaraRadera
  3. Takk for koselig hilsen hos meg,
    Så kjekt at du vil følge bloggen min.
    Jeg legger meg til som følger av din blogg også.
    Husker de teppene ja, prøvde å lage et av en tyrefekter i gult, men det ble aldri ferdig.
    Så mye fint du har laget.
    Ønsker deg en fin ny uke.
    Klem fra Mio

    SvaraRadera
  4. Hej! Vilken fin blogg du har! Jag tänkte få passa på att säga att jag just nu har en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Hej Sirpa!

    Vad mysig din blogg är och vad mycket fint du visar! tack för att du sa till om länken - länkar förstås på en gång till dig från butiken!

    KRAM Annie

    SvaraRadera
  6. Hej Sirpa! jag tror du är lätt dement då du glömt bort så fina saker. Du har ju massor av fint i dina gömmor så du behöver ju inte gå på loppisar..fynda billigt hemma istället. :-) Idag har jag plockat fram några gardinlängder som jag sk sy om..en ska bli överdrag till min kökssoffa och den andra ska jag klä mina stolar i vardagsrummet med. Blir ju kvar en längd som jag ska dela till gardiner..
    ha det så bra bland dina minnen och vackra saker...
    kram Anneli

    SvaraRadera
  7. Tänk så mycket fint man gjort förr. Ja drömmar kostar ju inte nåt men jag ska ha en himmelsäng det ska inte kosta så mycket. Ska köpa stänger och tyg. Du har så fint i ditt rum. Hörs mera kram

    SvaraRadera
  8. Hej
    Jag blir så glad varje gång du varit inne och kommenterat, det är kul att se att någon läser bloggen :)
    Jag ska ta mig tid någon kväll och läsa igenom din. Den verkar mysig! :)

    Stor kram till dig!

    Jessica

    PS. Jag skrev mer i inlägget om höstens nyheter efter att du kommenterat det :)

    SvaraRadera
  9. Du är duktig på att virka,spetsen ser vacker ut,så fina saker ska inte ligga gömda nånstans.
    Ha en skön kväll!
    Halit!

    SvaraRadera
  10. Hihi tack för ditt peptalk om mitt velande om olivträdet. Jag har faktiskt varit en liten chicken och köpt ett fake olivträd :P en bra kompromiss för både den tradiga mannen och mig

    Kramar Malin

    SvaraRadera
  11. Hej Sirpa
    Vilka fina dukar du har gjort, de skulle jag ha liggandes framme som skådebröd.
    Och sängkappan som du håller på med, skulle bli trött och less bara av tanken att göra så många meter, men snyggt är det.

    Oj, så mycket intressant du hittar, bland dina bortglömda saker. Skrattar...

    Kramar
    /Maggan

    SvaraRadera
  12. Hej Sirpa!
    Tänk så härligt att hitta såna skatter:-)

    SvaraRadera