Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

torsdag 26 augusti 2010

Mellan den 3 - 4, ramlös "Jag"

Hej alla rara! Ett stort TACK för er som har besökt mig och lämnat en kommentar! Det betyder jätte mycket för mig!

Min mamma har skrivit i boken "Kulta-aika lapsuuden Pienokaisen oma kirja" (Barndoms gyllene tid Barnets egen bok)
"Du Sirpa Inkeri kom till pappa och mamma den 2 april 1966 kl 00.05. Din födelsedag var en lördag. Du är döpt den 22 maj i samma år."

Och då fick jag min första finklänning. En lång, vitt med spets och en rosa rosett.
I den här dopklänningen är många barn döpta efter mig, min bror, många av våra kusiner, Sanna och sist men inte minst Anabelle. Och den är fortfarande fin och hel. För ett bra tag sen läste jag i nåns blogg att "varför ska man låta sina fina saker ligga i en låda när man kan ställa fram de så att alla andra också kan se de". Så fick jag idén till den här väggen. På den lilla bilden ligger jag på min dopdag.

Jag hade en rosa tröja och under den en vitt skjorta som man knöt i nacken och hela ryggen var "öppen" inga knappar eller nåt. Den hade en krage med rosa fjärilar på kanten. Likadana fjärilar fanns också på ärmarna. Min mamma hade sparat just de här kläderna för de hade jag på mig när de hämtade hem mig från BB. Lite för stora kanske då för jag har samma tröjor på mig på den lilla bilden och där är jag två månader gammal. Låter såna här tröjor bekanta för nån? På bilden har jag också på mig "sparkbyxor" som jag kan komma ihåg mycket väl för jag hade de till mina dockor när jag var liten.

Mina första steg tog jag med röda stövlar som jag fick som present när jag fyllde ett år. Sen fick jag de här fina skorna. Det ser ut som att jag har gått en hel del med de.

Till mig är det här som en ramlös tavla och jag valde helt enkelt att kalla den för "Jag".

Här hänger de. Dopklänningen på en krok som jag köpte från pk design och galgen gjorde jag i juni och tröjorna och skorna på kroken som jag gjorde här om dagen samt galgen. Som ni ser höger om bilden så hänger det nått där från kroken, nää, det är inte min navelsträngen:) Det är en klämslinga och den leder till det fjärde hörnet som är inte är klart än.

Liten helhets bild från den väggen. Där fick också bilden på mig och min lillebror plats.

Oj, vilken tid det tog idag att skriva det här inlägget. Jag tror jag började nånstans vid ett tiden och nu är klockan redan nästan åtta. Jag har fått avbryta skrivandet flera gånger. Anabelle är här sen kom min morbror från Uppsala på besök, lagade mat osv.
Jag tror jag är lite känslosam idag. Jag är så tacksam för min mamma att hon sparade så mycket saker från min barndom. Och just idag har jag tänkt på henne jättemycket. Hon gick bort 2005. Jag ska åka till Stockholm imorn bitti till min mormors gravsättning.
Så jag önskar alla en tervlig helg! Ta bra hand om varandra!

Kramizar Sirpa

20 kommentarer:

  1. Så härliga gamla minnen du satt ihop så fint på ett ställe. Det är kul att det finns något efter en sen man var liten, det betyder ganska mycket nu när man blivit äldre. Jag har några kläder, min snuttekudde, filtar och några lakan och örngott som jag sparat sen jag var baby. Vet inte varför de följt med hela livet men tycker det är kul att de finns där.
    Spännande att få se del 4 i din sovrumsserie..
    Önskar dig en skön fredag..
    kram Anneli

    SvaraRadera
  2. Å så mycket gulligt och sött du visar idag! har varit lite frånvarande idag. har shoppat lite. Å du är så snäll och gullig i dina kommentarer om korten. MAN nästan rodnar. Ja jag är så nöjd med innehållet i paketet. Hoppas du haft en bra dag kära vän. Kram

    SvaraRadera
  3. Ha det bra! kram från Mita

    SvaraRadera
  4. Ååååå vad mycket gulligt och sött du visar.Kul att det inns saker kvar sedan man var liten.Ha en skön kväll rara du Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  5. Halloj där!♥
    Oj vilken gullig dopklänning du hadde när du var bebbe!♥ Såå urgullig!!:)
    Så himla roligt att ni har haft den innom familjen så alla har turat om!♥ Sånt gillar jag!:) Jag köpte enn dopklänning till mina killar och den kommer att turas om den också hoppas jag iallafall!♥
    Du har fixat till så sött lilla vän! ;)
    Tackar tjejen för alle dina söta hälsningar, jag har inte haft tid att kika tillbaka, förlåt! Skärpning!!
    Hoppas allt är bra :)
    En mysig kväll önskas från mig :)
    Kram Anki

    SvaraRadera
  6. Å for et flott innlegg med flotte ting og herlige minner!!

    Ønsker deg en fin torsdagkveld og en herlig helg!!

    SvaraRadera
  7. Så gulligt du gjort. Jag har sytt en pojk och en flick dopklänning för 25 år sedan. De har använts till mina barn. Och mitt första barnbarn döptes i pappas dopklänning. Så de är tänkta att gå i arv.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  8. Hejsan
    Vilken underbar blogg du har! Så många vackra bilder! Här stannar jag och lägger mig som följare.
    Ha en underbar afton.
    Mvh Bella

    SvaraRadera
  9. hej vännen
    tack för goa ord =) så himla mycke fint du visar,jätte fin dopklänning och så kul att den används fortfarande...hoppas de går bra på lördag
    kram pia

    SvaraRadera
  10. Hei, hei,
    Så mye fint du viser, og så fint at din mor tok vare på så mye fra din barndom.
    Helt enig, mye bedre å ha det fremme til glede hver dag.
    Håper det går bra med deg, ta vare på deg selv.
    Klem fra Mio

    SvaraRadera
  11. Hej och tack för titten hos mig:-)
    "Vi" har också en dopklänning som många är döpta i. Min mamma fick den 1947, och sedan har hennes syskon och syskonbarn, samt jag, min bror och mina barn burit den på våra dop.
    Tyvärr så är den så skör i spetsen att jag inte vågar ha den framme, men den är väldigt vacker! Kanske också skulle visa den på min blogg någon gång :-)
    Må så gott,
    Kram, Maria

    SvaraRadera
  12. Det går bra med lådorna haha vi får nycklarna idag! Jippieee. Sänder dig mina tankar idag vännen. Kram

    SvaraRadera
  13. Lite shopping blev det. hoppas du får åka till Ikea Kram

    SvaraRadera
  14. Väldigt gulligt.
    Ha nu bra du med du söta.:-)
    Kram Stina

    SvaraRadera
  15. Hej!
    Jag såg att du vann det underbara doftljuset,de luktar såå gott! Grattis!
    Ser att du varit igång och pysslat, jag ska sätta mig i kväll och läsa i kapp och se vad du gjort för spännande. Det ser väldigt fint ut hur som helst!
    Jag har haft fullt upp med jobb och inte hunnit läsa några bloggar alls den här veckan! Måste skärpa mig!
    Har ju slarvat med uppdateringen av min också.. Men nu har jag skrivit igen.. :) Ska skärpa mig.. Jag lovar :D

    Ta hand om dig och ha en bra helg!!

    Stor kram!

    SvaraRadera
  16. Hej igen Sirpa,
    Så fint det blev att hänga klenoderna på väggen sådär. Min mamma har sparat min dopklänning också (från -65), och det är en hel del både pojkar och flickor som döpts i den, dekorerad antingen med blått sidenband eller rosa.
    Önskar dig en skön helg.
    Kram/Marita

    SvaraRadera
  17. Hej Sirpa!
    Vad fint du har gjort! :)
    Ta hand om dig!!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  18. Vilken underbar dopklänning! Det är så mysigt med dopklänningar som används flera generationer tycker jag.
    Kram Dessie

    SvaraRadera
  19. Vilka härliga minnen du har. Så underbart vacker dopklänning. Blir en fin prydnad på väggen tillsammans med de gulliga skorna. Man skall ha minnen framme.
    Du undrade vart jag bodde i Örebro. Jag bodde i Västhaga när jag var ung och gick på Gummeliusskolan. Sedan flyttade jag till Västerås.
    Ha en fortsatt härlig helg.
    Kram Britt

    SvaraRadera