Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

söndag 15 augusti 2010

Nostalgitripp: sytt och stickat

Hej på er alla!
Har läst från några bloggar den sista tiden om att man ska leva och tänka på nuet, det är sant men ibland är det roligt att minnas och planera!
Jag var jätte trött igår efter två timmars springande i tvättstugan så jag orkade inte göra något vettigt. Jag började bläddra i gamla fotoalbum och fick ett gott skratt! Jag hittade bilder på kläder som jag har sytt och stickat genom åren! Jag kommer ihåg att jag gillade sydslöjden jätte mycket i skolan och det bästa minnet är från högstadiet när jag sydde ett långt nattlinne och tillhörande morgonrock till den, de var ljusblåa.
Här under är en bild på mig när jag konfirmerade mig och då hade jag på mig en klännig som jag hade sytt själv. Det syns inte på bilden men det var små, blåa blommor på tyget. Året var 1981. Och då hade jag inspiration från 50-talet för jag var en "Teddy-girl":)

Jag har barnskötar utbildning och jag jobbade med barn i fem år på slutet av 80-talet bl. a. som dagmamma och på den tiden stickade jag mycket. En gång fick barnen själv rita en tröja som de ville att jag skulle sticka. Här är två av tröjerna som blev till.


En mamma till barnen som jag tog hand om ville att jag skulle sticka likadana tröjor till henne och hennes dotter till nån fest. Det blev blått mohair och glitter.



Jag hade själv ganska många stickade tröjor i många olika färger på den tiden.

Sanna föddes -89 då började jag sy igen. Jag gjorde dräkter till bebisar.
Och till julen blev det naturligtvis en tomtedräkt. "Hjälp, jag ser inget!"


Sanna fick prova om modellkarriär skulle vara något.

Jag vet inte varför jag har slutat att sticka och sy kläder. Nu för tiden är jag mer koncentrerat på inredning och det gillar jag...mycket! Men det vad jätte roligt att titta på gamla bilder och minnas att jag har börjat skapa saker i ganska så tidig ålder.
Så ta fram era gamla bilder och titta på allt ni har skapat genom åren, det kan vara roligt, jag lovar:)

Önskar alla en trevlig söndag!

Kramizar Sirpa

16 kommentarer:

  1. Hejsan Sirpa, visst är det kul med lite nostalgitrippar då då. Du skulle höra oss 7 tjejer som träffats en gng i månaden i 25 år hur det låter....
    Tack för gullig kommentar hos mig o ja jag har använt mig av Zinkschabloner för att måla på tyget till karmstolen, dee är både snygga till prydnad o praktiska att använda att texta med.
    Ha en fin vecka
    Kram
    Annelie

    SvaraRadera
  2. Kieloja, kieloja hihi. Vilka nostalgi bilder. Wow. Kram

    SvaraRadera
  3. OJ glömde jag skriva att man ska klicka på bilden för att komma till henne? Tack för den goa kommentaren om stryka på bilderna. Jag är på g igen. Kram

    SvaraRadera
  4. Hej Sirpa
    Vilka härliga bilder och berättelse.
    Så där gjorde jag också, har sytt och stickat, massor, men la av med allt.
    I höstas började jag en sykurs, för jag hade glömt så mycket, och vår kursledare är så duktig designer, så det var så inspirerande att gå denna kurs.
    Jag kommer mej inte för att ta fram symaskinen hemma, så nu är det bara att fortsätta kursa, om allt det påbörjade ska bli färdegt...

    Ha en underbar vecka
    Kramar
    /Maggan

    SvaraRadera
  5. Hej, vilka nostalgibilder du bjuder på! jag stickade och virkade och sydde till barnen när de var små, men har liksom tappat stinget på den biten! Kram Annica.

    SvaraRadera
  6. Vilka underbara nostalgiska bilder du bjuder på.Vilken fin och gullig blogg du har ,hittade hit från facebook-Önskar dej en skön kväll Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  7. Hei,hei
    Takk for koselig hilsen hos meg.
    Nydelig blogg du har, her kommer jeg tilbake på besøk.
    Herlige nostalgiske bilder hos deg.
    Synes det var fine ting du laget.
    Husker jeg også strikket jumprer i mohair, glitter o.l. på den tiden.
    Ønsker deg en fortsatt fin søndagskveld.
    Klem fra Mio

    SvaraRadera
  8. Åh vad roligt att se alla bilder! Värst vad du kunde sticka, önskar att jag också lärt mig det ordentligt.

    Om du vill pröva att maila mig igen så testa adressen sunnanvind1917@live.se så ska det förhoppningsvis fungera.

    Ha en bra kväll! /Carina

    SvaraRadera
  9. Va kul det var att se bilderna på alla stickade tröjor. Just på 80-talet stickade jag hur mycket tröjor som helst. Kommer ihåg att mina flickor hade rosa tröjor med stora Mimmi Pigg huvuden på. Nu för tiden har jag bara stickat varsin liten tröja till barnbarnen när de var nyfödda.
    Kram Lillemor

    SvaraRadera
  10. Hej igen
    Om du kikar in på www.gårdsromantik.se eller www.cestlavie.se så hittar du dem under zink eller schablon, finns säkert på fler nätbutiker.
    God natt på dig
    Annelie

    SvaraRadera
  11. Jag sydde jätte mycket till mina tre störa barn när de var små, men inget annat än kanske gardiner och kuddar nu...säger som du det blir inredning istället. Däremot när det gäller mitt måleri så behöver man ju inte alls gå många år tillbaka innan alla skulle ha grönt och blått och allmogerosor, vem vet det kanske kommer tillbaka... Ha en bra start på din vecka!
    Kramar Pia

    SvaraRadera
  12. Jättehärligt med gamla foton och man får tänka på att det vi gjorde på 70-talet, det är nytt för yngre idag...så med andra tyger och färger blir det nya ideer..kram från Mita

    SvaraRadera
  13. Så duktig du är. Roligt att kunna sitta och minnas så trevliga saker.
    Tack för att du flitigt besöker min blogg. Det blir jag så glad över.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  14. Oj, vad roligt att ha så mycket fina bilder
    på allt du har gjort!
    Jag sydde också mycket av mina egna
    kläder, och virkade mycket...
    ...Men sticka har jag aldrig lyckats lära
    mig. Det skulle jag verkligen vilja kunna!
    Du är jätteduktig!
    Ha en fin vecka!
    Kram Nina

    SvaraRadera
  15. Hej Sirpa!
    Jag fick också en nostalgitripp när jag läste ditt inlägg! Hihihi... Jag stickade också jättemycket på 80-talet. Så när vi flyttade till radhuset hade jag en hel sopsäck med stickade tröjor, som jag gjort. Säcken stod i källaren i flera år innan jag tog mod till mig och lämnade den till Myrorna. Hoppas någon annan fick glädje av mina alster...
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  16. Vad duktig du är på att sy och sticka. Sydde själv mycket till barnen när de var små och en del till mig själv, bla några kavajer..tror inte jag fixat det idag. Nu blir det mest gardiner, kuddar mm..ja heminredning. Virka har jag gjort desto mer..men sticka var jag inte så bra på..fast det blev några tröjor på 80-talet..Det var poppis att sticka då. Kul att du har sparat foton på det du gjort..jag har inte så många kvar. Så fram med garnet igen och sticka till Annabell..:-)
    Ha en skön kväll
    Kram Anneli

    SvaraRadera