Om mig

Mitt foto
Örebro, Sweden
Hej! Vad roligt att du tittar in! Jag skriver här i min blogg om allt mellan himmel och jord, om min familj - har två underbara döttrar och två barnbarn, inredning, fixa och pyssla, film och musik, vanlig vardag!

tisdag 28 september 2010

Inne i det gröna

Hej på er alla!
Jag är så glad! Naturen är jätte snäll mot oss, blå himmel och sol två dagar i rad, skönt!
Och ni är alla så snälla och har lämnat så gulliga kommentarer om mina smycken, TACK !
Igår satt jag vid symaskinen ganska så sent, halv tolv tror jag det var när jag slutade. Det blir två delar, en är färdig men den andra inte så ni får väl se de sen när de båda är klara.
Idag ska vi inne i djungel. Det är så här att jag har blommor men jag har inte "gröna fingrar". Jag beundrar folk som har fina trädgårdar och mycket fina blommor hemma, de som kan mycket om blommorna. Jag kan knapp komma ihåg vattna de ibland :/

Men det är bra att jag har en "kompis" hemma som säger till mig när det är dags att få lite att dricka! Min Hibiskus hänger sina blad och då springer jag. Nu behöver jag fråga nått. Hoppas nån har svaret! Min Hibiskus är närmare 15 år gammal och den har aldrig blommat! Den gör hela tiden nya blad men som ni ser så ser den lite konstig ut, eller? Varför blommar den inte? Den fick ny jord i våras. (Den röda blomman har jag lånat från nätet. Min skulle kunna se ut så!).



Sen har jag en stor......? Där är är just problemet, jag vet inte vad den heter! Vad är det här för blomma? Den trivs där vart den står, gör mycket nya blad och blir bara högre och högre. Den är också närmare 15 år gammal.



Jag köpte en fin miniros i somras men den dog totalt när jag var i Finland. Gillade inte tydligen vattningen som den fick under den tiden. Jag klippte bort allt, kvar var bara tre torra pinnar som kom upp från jorden. Jag vet inte varför jag kastade inte bort den, jag ställde den till balkongen och glömde bort den. När jag tittade till den så hadde den börjat växa igen där ute! Finns det nån chans att den ska blomma igen? Vänster ser ni hur fin den var i somras och i höger hur den ser ut idag.



Pelargonier! De är ju fina! Och jag har sett här i bland andras bloggar så fina och stora pelargonier! När jag var barn så hade vi alltid röda pelargonier på balkongen. Min mamma älskade de! Jag har en minne vad min mamma gjorde med alla sina pelargoner på vintertiden. Hon kapade av alla totalt, ställde de i övreskåpen i köket och lätt de bara står där i mörket hela vintern. Sen tidigt på våren tog hon fram de, vattnade och vips, de började växa igen och var jätte fina på sommaren! Gör man så? Vänster min pelargonia i somras och höger hur den ser ut nu. Den gör helatiden nya blad. Hur ska jag förvara den över vintern?


Jag har många andra blommor också hemma och de ser ganska så bra och levande ut. Jag älskar ju blommor men ja är lite dålig att sköta de. Om jag köper nya blommor så fråga jag alltid efter nått som överlever vad som helst :) Blomsterlandet ligger ju jätte nära mig och det är en affär vart jag gillar att gå rund men oftast man kan inte komma ut därifrån tomhänd så jag har börjat göra så att när jag ta en promenad förbi den så går jag på anda sidan gatan och tittar inte ens på det hållet!
Jag har tre favorit blommor rosor, specielt vita rosor, liljekonvalj och syren.
Vad är din?

Jag provar hinna titta in till er senare idag men änså länge vill jag önska alla en trevlig tisdag!

Kramizar Sirpa

16 kommentarer:

  1. Jag tycker det ser ut som en yuccapalm (eller hur det stavas...) med stora mjuka blad. bladen brukar vara väldigt skarpa och man kan skära sig illa på dem ibland. Kanske finns det olika sorter?

    Spara rosen!! Den kommer säkert att blomma nästa sommar igen. Jag köpte små minirosor förra sommaren som jag planterade ut i rabatterna. De har blivit jättestora och blommar för fullt!!

    Jag tycker om många blommor, men favoriterna är nog ros, hortensia, lavendel, liljekonvalj, gullviva, syren....ja alla!!!

    Har nu planterat en massa tulpanlökar och hoppas att de blir fina till våren!

    Ha en fin dag!
    Kram Elle

    SvaraRadera
  2. Jag tror att du ska beskära din hibiskus. Det brukar min svärmor göra och hon får dem att blomma om...
    Pelargoner ska man också göra som du skrev om, men de andra växterna törs jag inte säga något om. Men rosen kan du ju plantera om, så tror jag att den gillar det.
    kram
    Marie

    SvaraRadera
  3. Hej goa Sirpa! jag fick ett gott skratt när jag läste dina kommentarer..du är för härligt.:-) Tack för din omtanke..idag var jag tvungen att bege mig till stan för att köpa och byta nya däck till bilen. Det skulle ta ca 2 timmar så jag traskade in en sväng till centrum..de öppnade en ny inredningsaffär där förra veckan ju. Jo det gick bra och jag hittade ju naturligtvis hur mycket fint som helst men tanken på vad bilen skulle kosta fick mig att köpa lite grann bara...Men sen blev jag plötsligt helt matt och yr...skulle ju gå tillbaka till däckverkstaden. När jag väl kom dit orkade jag knappt köra hem..men hem kom jag till slut. Hmm undrar hur dum man kan vara..fattade ju egentligen att jag inte skulle orka..men vad gör man inte för inredning? Så nu blir det bara vila och virka resten av dagen och kvällen...
    Hoppas du haft en bra dag med ditt senaste projekt..vad det nu kan vara denna gången? spännande som vanligt..
    Ha nu en riktigt skön kväll
    Varma kramar Anneli

    SvaraRadera
  4. Hej söta du!
    Önskar jag kunde svara på dina blomfrågor men... mina kunskaper om växter är lika med noll. :( Jag har lyckats med konststycket att hålla mina hjärtan på tråd vid liv några veckor nu och är mäkta stolt över det!! :) Gröna fingrar är något jag önskar mig men... inte då.
    Vackra smycken du knåpat ihop!! *Kram*
    Början på min vecka har varit bra. Besök hos frisören... äntligen. Jobb i två nätter.
    I morgon får vi en ny inneboende iform av en söt golden retriever flicka. Hon ska vara hos oss någon vecka!! Sååå kul!!!
    Ha det så bra!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  5. tyvärr har jag inga bra blomster råd annars vill jag bara önska dig en fin tisdagskväll.
    kram
    hanna

    SvaraRadera
  6. Jag har inte varit så flitig att kika in på bloggar för jag har varit lite ledsen. Du har varit så rar och lämnat tröstande ord hos mig. Tack.

    Vad mycket pyssel du hinner med, full fart varje dag=) Dina smycken är underbara, det är verkligen något du kunde satsa mer på, för dem är så fina. Dokumentet som du gjort så det ser gammalt ut, blev också jättefint.

    Jag klarar inte Hibiskus, de tappar både blad och blommor så fort de kommer innanför dörren hemma. Blomman med de långa gröna bladen tror jag är en Dracena. Pelargonen tror jag vill ha lite vintervila nu, så du kan börja vattna den lite mindre. För att förvara dem under vintern, flyttar jag ut mina i förrådet, där ligger tempen runt +5 på vintern.

    Min favvoblomma är vit Freesia, men i sommar blev det nog Pelargoner, jag har köpt massor av olika sorter. Hoppas de klarar vintern.

    Ha det så fint!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  7. Hej hej..den stora blomman e nog en Dracena..den finns i flera varianter.. Hibiskusar ska nog beskäras rätt hårt har jag för mig..o pelargonerna skar min mamma ner o ställde i källarförrådet över vintern.. Killen som gör skedsmycken vet jag inte riktigt vad han heter..hittade bilder på hans alster på en Facebooksida som heter Återbruksdesign..sök på det..

    SvaraRadera
  8. Nu hittade jag hans namn..Conny Lindgren heter han

    SvaraRadera
  9. Älskar också blommor vännen men har gjort av med så mycket pengar på mina dar så nu är det bara fake som gäller. Ja du den idén får ni vänta på ett tag hihi. Hahha härmar du mig med att inte tala om vad du gör hahha. Söta du. Å ängeln? så gullig du är. Dagen har varit låååång. Jag är så trött men kan inte låta bli att svara till er och kika in. Livet är härligt när man får en stund för sig själv på kvällarna och annars med men man tar tillvara på den lilla tid man får. Hoppas vi snart får se vad du hittat på. Stor kram kära kära vän♥

    SvaraRadera
  10. Jaaa du...en favoritblomma...bland krukväxter är det nog pelargonier. Jag tycker inte att jag hinner sköta om mina krukväxter så jag har inte så många inomhus...ute finns det flera.
    Snart är det dags för lite trevligheter!

    Kram
    annika

    SvaraRadera
  11. Jag har aldrig klarat av hibiskusar..men favoritblommor, åh det finns så många. Syren, pion och rosor tror jag.Men nu glömde jag hortensian, riddarsporren...liljekonvaljen..jasminen, ja du ser. Ha en bra onsdag!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  12. Hej o tack för söt kommentar på min blogg! Välkommen tilbaka :-)

    Kram från Australien♥

    SvaraRadera
  13. Att man kan bli så lycklig över blommor och växter!!!? Hoppas att du får en skön dag!

    SvaraRadera
  14. Jag tror att du skall beskära ner den hårt. Vet inte namnet på den andra.
    Mina favoritblommor är rosor, orkideér,
    lavendelblommor, hortensior.
    Ha en härlig onsdag.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  15. Hej! Vilka fina blommor du har! Tyvärr är jag helt hopplös på grönväxter, så jag kan inte ge dej några råd. Mina favoritblommor är nejlikor (speciellt borstnejlikor) och så vita tulpaner :).

    Kram/Annie

    SvaraRadera
  16. Tack för dina rara ord inne hos mig!
    De gör mig så glad..

    Mina favoritblommor är liljekonvalj, pion, lavendel, hortensia, nejlikor..
    Blommor är min stora passion, tyvärr är kärleken inte alltid besvarad..*ler*

    Underbara höstbilder du tagit

    var rädd om dig
    Kram Lily

    SvaraRadera